Misiunea noastră

Construim o lume în care oamenii trăiesc în armonie cu natura

În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, zimbri, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor.

Planeta noastră

Descoperă în detaliu planeta noastră și pericolele pe care le întâmpinăm împreună

Pentru a asigura restartarea economiei într-un mod care să asigure protecția și siguranța oamenilor, dar și perspective sustenabile pentru viitor, este necesară regândirea unor politici publice sectoriale și a finanțărilor aferente.

În contextul unei crize fără precedent privind pierderea naturii, avem responsabilitatea morală de a conserva diversitatea vieții pe pământ. Dar, conservarea naturii nu este numai o problemă de moralitate – este extrem de importantă pentru dezvoltarea umanității.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele noutăti ale WWF România

România va fi inclusă în „Ruta Culturală a Lemnului” de-a lungul Dunării

„Ruta Culturală a Lemnului” de-a lungul Dunării (Danube Wood Route) este noul proiect în care WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură), împreună cu parteneri din 11 țări europene, identifică și promovează zone turistice mai puțin cunoscute și dezvoltate, unde „civilizația lemnului” are o tradiție îndelungată ce oferă oportunități pentru dezvoltarea turismului

Drumul spre Măgura Zimbrilor

Zimbrul – creatură fascinantă, desprinsă parcă din basme. E greu de crezut că, după ce timp de 250 de ani nu au mai existat în țara noastră, giganții cei blânzi trăiesc, în libertate, în Munții Țarcu.

Patrula Zero Plastic își reia activitatea pentru al cincilea an

Cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, Patrula Zero Plastic își reia activitatea  5 iunie 2024. Ziua Internațională a Mediului marchează începerea celui de-al cincilea an al programului Patrula Zero Plastic, prin care WWF – România (Fondul Mondial pentru Natură), cu susținerea Lidl România, își propune să contribuie la reducerea cantității de