Sănătatea noastră depinde direct de sănătatea planetei!

De aproape 50 de ani ne aflăm în fața unui declin mediu de 69% a abundenței relative a populațiilor de floră și faună sălbatică monitorizate în întreaga lume.

Traversăm o criză climatică, dar și una a biodiversității. Acestea au fost descrise ca fiind cele două fețe ale aceleiași monede, o dublă urgență globală, fiind cauzată de exploatarea nesustenabilă a resurselor planetei noastre. Dacă nu încetăm în a trata aceste urgențe ca două lucruri diferite, niciuna dintre probleme nu va fi rezolvată eficient.

Cu toate acestea, încă nu este totul pierdut! Avem șansa să restabilim echilibrul. Poți ajuta chiar astăzi! Redirecționeză către WWF România 3.5% din impozitul tău pe venit și noi, cu ajutorul tău, vom monitoriza și proteja natura sălbatică din România.

*Sursă: Raportul Planeta Vie 2022

zimbru iarna

Aceasta NU este o donație. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2023. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat

Cum redirecționezi?

Nu te afectează și nu costă nimic! Este o sumă deja existentă, o parte (3.5%) din impozitul tău anual pe venit destinat statului român. 

Eliberează cei 3.5% din captivitatea fiscală în 3 pași simpli:

Pasul 1: Descarcă formularul

Ești salariat sau pensionar?
  • Descarcă Formularul 3.5% de AICI
Ai alt tip de venit, din activități independente? *pentru a completa online trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată *instrucțiunile pentru completarea Declarației Unice le găsești AICI

Pasul 2: Completează formularul

Direct în format electronic (cu aplicația Adobe Reader) sau de mână (cu majuscule) doar la secțiunile:

  • I. Date de indentificare contribuabil
  • II. Optiunea privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 1 sau 2 ani

Ai alt tip de venit, din activități independente?

  • I. Date de indentificare contribuabil
  • II. Optiunea privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 1 sau 2 ani
  • Nu uita de Declarația Unică

Semnează folosind semnătura olografă – cea care se face in Adobe Reader – sau descarcă, printează și semnează la secțiunea: semnătură contribuabil (stânga jos)

Pasul 3: Trimite formularul

Direct în format electronic la adresa [email protected], urmând ca noi să le trimitem spre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020.)

sau

La sediul WWF – în original  (detalii pe e-mail la adresa [email protected])

sau

La Administrația Financiară de care aparții – în original (depunere sau prin poștă cu recomandată) sau pe Spațiul privat virtual (serviciu online ANAF), aici

Ce facem cu sumele strânse?

Fiecare contribuție contează pentru că duce acțiunile noastre cu un pas mai aproape de realizarea obiectivului ambițios: extincții cauzate de om în rândul speciilor valoroase din România.

tabel investitii

Important de știut

  • Data până la care poți trimite Formularul 3.5% este 25.05.2024
  • Aceasta NU este o donație. Este alegerea ta despre cum să fie folosiți o parte din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în 2023. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat. 
  • Poți face totul online –  în contextul pandemiei recomandăm să evitați deplasările și să trimiteți formularul către noi:
          1. Descarcă formularul de mai sus conform încadrării tale
          2.Completează câmpurile editable 
          3. Semnează folosind semnătura olografă
          4. Ni-l trimiți pe adresa [email protected]
  •  Pentru a semna cu semnătură olografă:
          1. Trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată
          2. Dai editare – marcat cu semnul grafic al unui pix – și alegi Fill & Sign.
          3. Odată ce-ai făcut asta, caută pictograma unui stilou. Apeși pe ea și începi să semnezi în câmpul din stânga jos, la „Semnătură Contribuabil”
          4. Dai Done și gata. Semnătura va fi salvată.
    Vestea bună e că poți fie să desenezi semnătura cu mouse-ul, fie să încarci imaginea cu ea. Ca să încarci imaginea e simplu: semnezi o foaie albă, faci poză, decupezi cât să fie doar semnătura și o încarci în câmpul menționat mai sus.
  • Formularele din această pagină sunt precompletate cu datele fiscale ale WWF
  •  Rubrica “Sumă” nu trebuie completată; inspectorul fiscal va face acest lucru.
  • Nu este necesar să atașezi fișa fiscală.
  • Administrația Financiară de care aparții este cea din localitatea de domiciliu (domiciliul din cartea de identitate / buletin); adresele Administrațiilor Financiare le poți vedea AICI.
  • Pentru ca formularul să fie validat de Administrația Financiară și fondurile redirecționate către WWF, trebuie să completezi de mână, cu majuscule, citeț și corect.
  • Adresa la care se afla sediul WWF este: strada Delea Noua, nr. 36, sector 3, cod poștal 030925, București.
  • În cazul în care ai deja un formular care nu este completat, datele WWF sunt:
    • Asociația WWF România;
    • Codul de identificare fiscală al entității nonprofit: 18742789;
    • Cont bancar (IBAN) al entității nonprofit: RO84 BACX 0000 0000 3265 7250.
  • Dacă obții venituri din activități independente impuse pe bază de norme de venit, anul acesta, trebuie să completezi Formularul 3.5% și Declarația Unică; redirecționarea nu se mai face doar pe baza Declarației Unice ca în anii anteriori (valabil pentru PFA).
  • Ne poți redirecționa cei 3.5% și pe redirectioneaza.ro/wwf.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole ale WWF România

Lansarea campaniei WWF-România We Love Solutions la Brașov și Bistrița: Soluții sustenabile pentru orașul tău de mâine

În contextul schimbărilor climatice și al nevoii urgente de a dezvolta orașe mai verzi și mai sănătoase, WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) în colaborare cu Primăriile Municipiilor Bistrița și Brașov, anunță lansarea campaniei We Love Solutions, parte a proiectului LIFE ASAP (Accelerated Sub-national Climate Action and Participation).

Citește mai multe

Apel la acțiune pentru liderii politici – Altă climă, măsuri noi: natura ca partener strategic în adaptarea la schimbările climatice

În atenția:   Domnului Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat Domnului Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal Doamnei Elena Lasconi, președinta Uniunii Salvați România Domnului George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor Domnului Kelemen Hunor, președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România Domnului Mircea Geoană, candidat independent pentru președinția României

Citește mai multe

Europa slăbește protecția lupilor

Lovitură majoră pentru știință și biodiversitate: majoritatea statelor membre ale UE au convenit să adopte propunerea Comisiei Europene [1] de a reduce statutul de protecție al lupului în temeiul Convenției de la Berna. Această schimbare deschide ușa sacrificării lupilor ca falsă soluție la problema prădării animalelor domestice, ceea ce contravine

Citește mai multe
Scroll to Top