OCROTIM PĂDURILE

Lucrăm la crearea Rețelei Naționale de Ecosisteme Naturale forestiere reprezentative pentru biodiversitate. Rețeaua va cuprinde 10% din totalul pădurilor din România, unde tăierile în scop comercial vor fi interzise.

În prezent maximum 5% dintre pădurile noastre sunt protejate. Considerăm că procentul este prea scăzut deoarece nu acoperă tot necesarul de tipuri de păduri de care trebuie să avem grijă. Ecosisteme naturale forestiere valoroase rămân în afara protecției. Noi credem că, dacă procentul va ajunge la 10%, vom conserva o suprafață reprezentativă a celor mai valoroase păduri din punct de vedere al protecției biodiversității și genofondului.

Ce face WWF pentru a proteja pădurile valoroase:

OBIECTIVUL NOSTRU
10% păduri total protejate

• Formăm Rețeaua Națională de Ecosisteme Naturale prin identificarea ecosistemelor rare și periclitate, aflate chiar și în afara ariilor protejate și a siturilor Natura 2000
  • Protejăm pădurile virgine și cvasi-virgine
  • Lucrăm la extinderea rețelei UNESCO
  • Lucrăm la reconstrucția ecologică a ecosistemelor forestiere degradate, dar reprezentative pentru biodiversitate
  • Acordăm consultanță pentru consolidarea managementului siturilor Natura 2000, în vederea atingerii obiectivului nostru de 10% păduri total protejate.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole despre păduri

PNIESC consultari publice

Propunerile organizațiilor de mediu pentru revizuirea Planului Național Integrat Energie și Schimbări Climatice

Consultările publice pentru revizuirea Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) s-au încheiat pe 15 martie. Organizațiile de mediu au propus, printre altele, creșterea ponderii de energie regenerabilă la 41%, introducerea de ținte, politici și măsuri concrete pentru reducerea fenomenului de sărăcie energetică și revizuirea proiectelor pe bază de combustibili fosili.

Citește mai multe

Compensations for forest owners in protected areas

RO Part of the losses suffered by the owners whose forests are located in protected areas will be covered by the compensations offered by the Romanian state through a new Government Decision, published in the Official Gazette this week. The compensations, which should be primarily directed to protected areas, are

Citește mai multe