OCROTIM PĂDURILE

Lucrăm la crearea Rețelei Naționale de Ecosisteme Naturale forestiere reprezentative pentru biodiversitate. Rețeaua va cuprinde 10% din totalul pădurilor din România, unde tăierile în scop comercial vor fi interzise.

În prezent maximum 5% dintre pădurile noastre sunt protejate. Considerăm că procentul este prea scăzut deoarece nu acoperă tot necesarul de tipuri de păduri de care trebuie să avem grijă. Ecosisteme naturale forestiere valoroase rămân în afara protecției. Noi credem că, dacă procentul va ajunge la 10%, vom conserva o suprafață reprezentativă a celor mai valoroase păduri din punct de vedere al protecției biodiversității și genofondului.

Ce face WWF pentru a proteja pădurile valoroase:

OBIECTIVUL NOSTRU
10% păduri total protejate

• Formăm Rețeaua Națională de Ecosisteme Naturale prin identificarea ecosistemelor rare și periclitate, aflate chiar și în afara ariilor protejate și a siturilor Natura 2000
  • Protejăm pădurile virgine și cvasi-virgine
  • Lucrăm la extinderea rețelei UNESCO
  • Lucrăm la reconstrucția ecologică a ecosistemelor forestiere degradate, dar reprezentative pentru biodiversitate
  • Acordăm consultanță pentru consolidarea managementului siturilor Natura 2000, în vederea atingerii obiectivului nostru de 10% păduri total protejate.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole despre păduri

Primul workshop pentru #ZeroPlastic în pădurile de lângă Brașov

Ne dorim să avem păduri curate, fără plastic în ele, cu turiști care înțeleg importanța respectării naturii. Vrem să creăm o conștiință de protejare a mediului și un mecanism funcțional care să implice prevenție (educarea localnicilor și a turiștilor), ecologizare, monitorizare și, acolo unde este cazul, sancționarea celor care continuă