educație

"Cea mai importantă misiune a noastră, dacă vrem să salvăm Planeta, este educatia"
Sir Peter Scott, fondator WWF

Dezvoltare durabilă înseamnă creștere și echilibru între oameni, natură și economie. Educația pentru Dezvoltare Durabilă (EDD) pregătește tinerii pentru aceasta. Prin programele și instrumentele educaționale create de WWF sprijinim tinerii să-și valorifice potențialul și să creeze un prezent și un viitor în armonie cu natura.

Misiunea WWF este de a obține un impact pe termen lung în conservarea naturii. Printre metodele folosite, un loc important îl ocupă educaţia de mediu, una dintre priorităţile strategice ale organizaţiei. WWF-România a înființat în 2011, un Departament de Educaţie, ale cărui activităţi stau sub semnul „Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă” (EDD). Astfel, WWF aderă la obiectivele Decadei UNESCO dedicată Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă.

Independent de departamentul specializat pe educaţie, WWF România a organizat activităţi educative în majoritatea proiectelor de conservare, pentru a se asigura de buna informare şi de implicarea comunităţilor din zonele respective.

Proiecte

Resurse educaționale

Descoperă inițiativele și instrumentele dezvoltate de echipa de educație a WWF România.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele noutăti ale WWF România

În curând lansăm Manifestul pentru Pădurile Europei

https://youtu.be/C9XAcTfMoQc?si=2UrRcFvx4mpXmJEE%20 A rămas mai puțin de o lună până când Comisia Europeană va decide cum va aloca fondurile europene în următorul Cadru Financiar Multianual post-2027. În acest context, vocile unite ale proprietarilor de păduri, organizațiilor de mediu, industriei forestiere, cercetătorilor și comunităților locale cer același lucru: fonduri dedicate și echitabile

Citește mai multe

Genetic Monitoring of the European bison in the Țarcu Mountains

In the heart of the Southwestern Carpathians, where dense forests meet endless meadows, the European bison has found its way back home. With deep symbolism in our country's history, this iconic species was reintroduced to the Țarcu Mountains nearly 11 years ago. Today, over 200 bison roam freely, bringing life to one of the most successful reintroduction projects in Europe.

Citește mai multe
Scroll to Top