CE FACEM

NOI, LA WWF, CREDEM CĂ OAMENII POT SĂ PROSPERE ÎN ARMONIE CU NATURA

Putem să reușim acest lucru numai dacă acționăm împreună pentru a crea soluții care să țină cont de toate sistemele implicate….

Obiectivele noastre sunt

Conservarea biodiversității

Refacerea ecosistemelor degradate și utilizarea sustenabilă a resurselor naturale

Sustenabilitate

Promovarea sistemelor sustenabile de producție și consum pentru a reduce impactul negativ asupra planetei

Politici publice

Convingerea decidenților politici și economici de importanța și impactul schimbării pentru o lume mai buna pentru noi si natura​

România este una din tările europene bogate în biodiversitate și ecosisteme naturale sălbatice valoroase

Ne bucurăm încă de suprafete semnificative de păduri virgine, de izvoare bogate și râuri curate, de populatii viabile de specii sălbatice.

Toate acestea pot dispărea rapid: avem deja creșteri îngrijorătoare ale nivelului de poluare a aerului, volume crescute de deșeuri ajung in râuri și Dunăre, controlăm greu abuzurile din sistemul forestier și furtul de lemn, nu avem sisteme eficiente de protecție a speciilor sălbatice valoroase.

CE FACEM?

raul_alb__copyright_clin_dejeu

Ape dulci

Protejăm apa, protejăm natura. Fiecare verigă a lanțului trofic este direct dependentă de o apă curată și sănătoasă.

padure-virgina-romania-1920x1080

Păduri

Pădurea înseamnă mai mult decât lemnul pe care îl produce. Ea reprezintă un ecosistem în care numeroase specii de plante și animale trăiesc în armonie.

magura_zimbrilor2__daniel_hurduzeu___wwf_romania

Specii

WWF lucrează în România încă din 2006 pentru protejarea celor mai importante specii din regiune și chiar din lume.

PANDA LABS Logo

Pandalabs

WWF implică tehnologia, mediul de afaceri, domeniul designul-ului, mediul academic și conservarea pentru a rezolva problemele stringente ale planetei noastre.

Natura e Familie. Natura e Acasă. Natura e viitor.

Aerul pe care-l respirăm, apa care ne răcorește, hrana, energia, medicamentele sau peisajele care ne recreează, practic toate serviciile de care depindem pentru a trăi sunt furnizate de diverse ecosisteme naturale.

Majoritatea resurselor noastre de hrană și materii prime provin de la o varietate de animale și plante.  O altă mare majoritate de specii sunt critice pentru asigurarea funcționării proceselor ecosistemice precum reglarea și purificarea apei și a aerului, condițiile de climă, polenizarea și împrăștierea semințelor și controlul pestei și bolilor.

În prezent, folosim în medie echivalentul a 1,7 Planete pe an pentru a obține bunurile și serviciile pe care le consumăm, ceea ce înseamnă că trăim în permanență din resursele generațiilor viitoare.  Consumăm resursele naturale finite ale planetei ca și cum ar fi infinite și luăm din natură tot ce ne trebuie acum, fără să ținem cont de capacitatea ei de regenerare.

Ne purtăm ca și cum natura va fi mereu acolo, intactă, gata să ne servească. Ne vedem separați de natura și de multe ori nu întelegem că suntem dependenți de ea. Suntem cu toții conectați la ADN-ul planetei ca într-un lanț al vieții. 

Acest lanț este acum defect datorită modului în care trăim și ne raportăm la ideea de evoluție și civilizație prin modelele economice, orientarea către profit, supraproducție și consumerism. 

Viața noastră devine din ce în ce mai nesigură și nesănătoasă din cauza acțiunilor agresive care distrug resursele naturale fundamentale vieții și pun în pericol biodiversitatea. 

Culorile naturii sunt în pericol de dispariție dacă nu acționăm acum!

Dacă avem succes, în 5 – 30 de ani, declinul naturii va fi oprit. Ecosistemele vor fi reziliente; vor exista mecanisme sociale, economice și politice care asigură folosirea responsabilă a resurselor, poluarea va fi redusă în limite sigure pentru viață și oamenii vor consuma responsabil.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole

Principalele riscuri de comercializare a lemnului pe piața UE

WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) a elaborat evaluarea de risc privind recoltarea ilegală a lemnului, printr-o analiză a indicatorilor și a legislației relevante din domeniul forestier și al domeniilor conexe. Aceasta a luat în calcul principalele riscuri de încălcare a legislației care pot apărea în momentul comercializării lemnului pe piața

Citește mai multe
Scroll to Top