educație

"Cea mai importantă misiune a noastră, dacă vrem să salvăm Planeta, este educatia"
Sir Peter Scott, fondator WWF

Dezvoltare durabilă înseamnă creștere și echilibru între oameni, natură și economie. Educația pentru Dezvoltare Durabilă (EDD) pregătește tinerii pentru aceasta. Prin programele și instrumentele educaționale create de WWF sprijinim tinerii să-și valorifice potențialul și să creeze un prezent și un viitor în armonie cu natura.

Misiunea WWF este de a obține un impact pe termen lung în conservarea naturii. Printre metodele folosite, un loc important îl ocupă educaţia de mediu, una dintre priorităţile strategice ale organizaţiei. WWF-România a înființat în 2011, un Departament de Educaţie, ale cărui activităţi stau sub semnul „Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă” (EDD). Astfel, WWF aderă la obiectivele Decadei UNESCO dedicată Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă.

Independent de departamentul specializat pe educaţie, WWF România a organizat activităţi educative în majoritatea proiectelor de conservare, pentru a se asigura de buna informare şi de implicarea comunităţilor din zonele respective.

Proiecte

Resurse educaționale

Descoperă inițiativele și instrumentele dezvoltate de echipa de educație a WWF România.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele noutăti ale WWF România

Județul Maramureș – zonă pilot pentru evaluarea impactului socio-economic produs prin implementarea Strategiei UE 2030

Proiectul eFeedback, prin care WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) și partenerul de proiect GeoMMed și-au propus să dea o voce cetățenilor din județul Maramureș care vor să se implice în proiectele de mediu ce îi afectează direct, a ajuns la final. Trăgând linie, județul Maramureș are acum un proiect-pilot ce