educație

"Cea mai importantă misiune a noastră, dacă vrem să salvăm Planeta, este educatia"
Sir Peter Scott, fondator WWF

Dezvoltare durabilă înseamnă creștere și echilibru între oameni, natură și economie. Educația pentru Dezvoltare Durabilă (EDD) pregătește tinerii pentru aceasta. Prin programele și instrumentele educaționale create de WWF sprijinim tinerii să-și valorifice potențialul și să creeze un prezent și un viitor în armonie cu natura.

Misiunea WWF este de a obține un impact pe termen lung în conservarea naturii. Printre metodele folosite, un loc important îl ocupă educaţia de mediu, una dintre priorităţile strategice ale organizaţiei. WWF-România a înființat în 2011, un Departament de Educaţie, ale cărui activităţi stau sub semnul „Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă” (EDD). Astfel, WWF aderă la obiectivele Decadei UNESCO dedicată Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă.

Independent de departamentul specializat pe educaţie, WWF România a organizat activităţi educative în majoritatea proiectelor de conservare, pentru a se asigura de buna informare şi de implicarea comunităţilor din zonele respective.

Proiecte

Noutăti

Fii la curent cu ultimele noutăti ale WWF România

România nu are pregătit un cadru legislativ solid care să vizeze protecția mediului în cazul unor accidente majore la operațiunile petroliere din Marea Neagră

Stimați inițiatori ai modificării legii offshore: Ciucă Nicolae-Ionel – senator PNL, Ciolacu Ion-Marcel – deputat PSD, Kelemen Hunor – deputat UDMR, Pambuccian Varujan – deputat UAR (minoritãti), Popescu Virgil-Daniel – deputat PNL, Stimați reprezentanți ai Parlamentului României, Organizațiile Greenpeace România, Bankwatch România, 2Celsius, WWF România și Comunitatea Declic trag un

Citește mai multe

Sărbătorim inițiative civice din Colinele Transilvaniei și evoluția proiectului PACT2020

Cu ocazia Sărbătorii Rabarbărului din Saschiz echipa proiectului  PACT2020: „Colinele Transilvaniei – Model de parteneriat activ pentru o dezvoltare durabila” a avut plăcerea de a interacționa cu fondatoarele Asociației Vecinătății din Saschiz, cu oamenii din comunitate care s-au prezentat dornici în a-și promova localitatea și membri din presă.

Citește mai multe

Asociația WWF România, cu sediul in Bucuresti, B-dul Tudor Vladimirescu, Nr. 29, pentru biroul Reșița, Str. Furnalelor, Nr. 12, Jud. Caraș Severin – partener în implementarea proiectului ,,Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional