educație

"Cea mai importantă misiune a noastră, dacă vrem să salvăm Planeta, este educatia"
Sir Peter Scott, fondator WWF

Dezvoltare durabilă înseamnă creștere și echilibru între oameni, natură și economie. Educația pentru Dezvoltare Durabilă (EDD) pregătește tinerii pentru aceasta. Prin programele și instrumentele educaționale create de WWF sprijinim tinerii să-și valorifice potențialul și să creeze un prezent și un viitor în armonie cu natura.

Misiunea WWF este de a obține un impact pe termen lung în conservarea naturii. Printre metodele folosite, un loc important îl ocupă educaţia de mediu, una dintre priorităţile strategice ale organizaţiei. WWF-România a înființat în 2011, un Departament de Educaţie, ale cărui activităţi stau sub semnul „Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă” (EDD). Astfel, WWF aderă la obiectivele Decadei UNESCO dedicată Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă.

Independent de departamentul specializat pe educaţie, WWF România a organizat activităţi educative în majoritatea proiectelor de conservare, pentru a se asigura de buna informare şi de implicarea comunităţilor din zonele respective.

Proiecte

Resurse educaționale

Descoperă inițiativele și instrumentele dezvoltate de echipa de educație a WWF România.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele noutăti ale WWF România

România va fi inclusă în „Ruta Culturală a Lemnului” de-a lungul Dunării

„Ruta Culturală a Lemnului” de-a lungul Dunării (Danube Wood Route) este noul proiect în care WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură), împreună cu parteneri din 11 țări europene, identifică și promovează zone turistice mai puțin cunoscute și dezvoltate, unde „civilizația lemnului” are o tradiție îndelungată ce oferă oportunități pentru dezvoltarea turismului

Drumul spre Măgura Zimbrilor

Zimbrul – creatură fascinantă, desprinsă parcă din basme. E greu de crezut că, după ce timp de 250 de ani nu au mai existat în țara noastră, giganții cei blânzi trăiesc, în libertate, în Munții Țarcu.

The Journey to the Bison Hillock

The European bison – a fascinanting creature, as if out of fairytales. It is hard to believe that after 250 years of being extinct in our country, the gentle giants are now roaming free in Tarcu Mountains.