educație
"Cea mai importantă misiune a noastră, dacă vrem să salvăm Planeta, este educatia"
Sir Peter Scott, fondator WWF
Dezvoltare durabilă înseamnă creștere și echilibru între oameni, natură și economie. Educația pentru Dezvoltare Durabilă (EDD) pregătește tinerii pentru aceasta. Prin programele și instrumentele educaționale create de WWF sprijinim tinerii să-și valorifice potențialul și să creeze un prezent și un viitor în armonie cu natura.
Misiunea WWF este de a obține un impact pe termen lung în conservarea naturii. Printre metodele folosite, un loc important îl ocupă educaţia de mediu, una dintre priorităţile strategice ale organizaţiei. WWF-România a înființat în 2011, un Departament de Educaţie, ale cărui activităţi stau sub semnul „Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă” (EDD). Astfel, WWF aderă la obiectivele Decadei UNESCO dedicată Educaţiei pentru Dezvoltare Durabilă.
Independent de departamentul specializat pe educaţie, WWF România a organizat activităţi educative în majoritatea proiectelor de conservare, pentru a se asigura de buna informare şi de implicarea comunităţilor din zonele respective.

Resurse educaționale

Descoperă inițiativele și instrumentele dezvoltate de echipa de educație a WWF România.
Noutăti
Fii la curent cu ultimele noutăti ale WWF România
Raportul științific ONU privind clima prevede consecințe catastrofale dacă nu acționăm urgent pentru a stopa criza climatică
ONU a publicat pe 20 martie cel mai recent raport al său, care contribuie la informarea publicului cu privire la acțiunile ce necesită a fi întreprinse pentru a face față crizei climatice în anii următori. Raportul Grupului interguvernamental de experți în evoluția climei (IPCC) reprezintă cea mai solidă evaluare a factorilor care determină schimbările climatice, a impactului și a soluțiilor de atenuare și de adaptare din ultimul deceniu.

Capitolul REPowerEU al PNRR: Recomandări WWF-România care pun oamenii și natura în prim-plan
WWF România a oferit sugestii de reforme de politici și investiții pentru capitolul REPowerEU al PNRR care pun oamenii și natura în prim plan.

REPowerEU – consultare publică cu jumătate de măsură
WWF România, Bankwatch România, 2Celsius, Greenpeace România și Comunitatea Declic au cerut modificarea formularului MIPE astfel încât să fie permisă posibilitatea de a propune noi reforme și investiții și am fost auziți! Am fost auziți! Formularul a fost modificat în cursul zilei și acum include o secțiune!