DESPRE WWF
Viziune & misiune
Suntem cu toții conectați la ADN-ul planetei. Natura este sursa noastră fundamentală pentru viață. Dar, în prezent, se degradează într-un ritm accelerat și noi, oamenii, suntem responsabili pentru această situație: populațiile de specii sălbatice s-au înjumătățit în doar 40 de ani, la fel s-a redus și calitatea râurilor și a pădurilor. Efectele dezastruoase ale schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai vizibile – fenomene meteo extreme, care cauzează dezastre naturale, lasă comunități întregi fără apă de băut, hrană și adapost, forțând din ce în ce mai mulți oameni să migreze.
Modul în care trăim pune o presiune mult prea mare pe natură: consumăm mai mult decât natura ne poate oferi într-un an, consumăm resursele naturale mai repede decât acestea se pot regenera. Viața noastră devine astfel din ce în ce mai nesigură și nesănătoasă, iar bunăstarea, sănătatea, dezvoltarea generațiilor viitoare este pusa în pericol.
De aceea ne propunem să oprim degradarea Planetei, protejând biodiversitata – toate speciile si ecosistemele care fac Pâmântul locuibil pentru oameni. Ne propunem să construim un viitor în care oamenii trăiesc și se dezvoltă în armonie cu natura. Dacă vom acea succes, în 30 de ani declinul naturii va fi oprit; ecosistemele vor fi reziliente și vor exista mecanisme sociale, economice și politice care să asigure folosirea responsabilă a resurselor, iar poluarea va fi redusă în limite sigure pentru viață.

WWF International
La nivel internațional lucrăm în peste 100 de țări pentru conservarea naturii, în beneficiul oamenilor.

WWF-România
Din 2006 și până azi, lucrăm împreună cu localnici și autorități pentru a proteja apele, pădurile și speciile sălbatice din România.
Cu cine lucram

Experti
Echipa WWF-România este formată din peste 60 de experți: biologi, ecologi, ingineri silvici, experți financiari,avocați și specialiști în comunicare.

Parteneri
Lucrăm cu sectorul privat pentru a ne atinge obiectivele de conservare. Ne bazăm pe un dialog constructiv și înțelegere comună a problemelor pentru generarea soluțiilor.
Oportunităti de carieră
Noutăti
Fii la curent cu ultimele articole

Ministerul Mediului a publicat o Strategie pe Termen Lung (2050) pentru Reducerea Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră cu multe carențe
Privind spre viitor, este clar că reducerea emisiilor de gaze cu efect deseră va fi esențială pentru atenuarea impactului schimbărilor climatice. Din păcate Ministerul Mediului a publicat o Strategie pe Termen Lung (2050) pentru Reducerea Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră cu multe carențe, supusă unei consultări publice pripite, elemente care pun în pericol nu doar tranziția către neutralitatea climatică, dar și natura care ne înconjoară.

The new Forestry Code risks being almost the same Forestry Code
RO The first draft of the project the new Forestry Code should be based on does not take into account the strategic directions that had recently been adopted by the National Forestry Strategy (SNP 30). The so necessary administrative reforms are missing, but a series of important slippages from the

Monitorizări WWF: Ilegalitățile din păduri continuă, Codul Silvic le ignoră
O treime dintre transporturile de lemn monitorizate sunt ilegale și aproximativ 26% dintre transporturile înscrise în SUMAL 2.0 sunt neconforme, arată două rapoarte realizate de WWF – Fondul Mondial pentru Natură. Cel dintâi este o monitorizare video făcută pentru al treilea an consecutiv și care, deși nu are relevanță statistică