DESPRE WWF

Viziune & misiune

Suntem cu toții conectați la ADN-ul planetei. Natura este sursa noastră fundamentală pentru viață. Dar, în prezent, se degradează într-un ritm accelerat și noi, oamenii, suntem responsabili pentru această situație: populațiile de specii sălbatice s-au înjumătățit în doar 40 de ani, la fel s-a redus și calitatea râurilor și a pădurilor. Efectele dezastruoase ale schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai vizibile – fenomene meteo extreme, care cauzează dezastre naturale, lasă comunități întregi fără apă de băut, hrană și adapost, forțând din ce în ce mai mulți oameni să migreze.

Modul în care trăim pune o presiune mult prea mare pe natură: consumăm mai mult decât natura ne poate oferi într-un an, consumăm resursele naturale mai repede decât acestea se pot regenera. Viața noastră devine astfel din ce în ce mai nesigură și nesănătoasă, iar bunăstarea, sănătatea, dezvoltarea generațiilor viitoare este pusa în pericol.

De aceea ne propunem să oprim degradarea Planetei, protejând biodiversitata – toate speciile si ecosistemele care fac Pâmântul locuibil pentru oameni. Ne propunem să construim un viitor în care oamenii trăiesc și se dezvoltă în armonie cu natura. Dacă vom acea succes, în 30 de ani declinul naturii va fi oprit; ecosistemele vor fi reziliente și vor exista mecanisme sociale, economice și politice care să asigure folosirea responsabilă a resurselor, iar poluarea va fi redusă în limite sigure pentru viață.

panda wwf

WWF International

La nivel internațional lucrăm în peste 100 de țări pentru conservarea naturii, în beneficiul oamenilor.

Turiști în Măgura Zimbrilor ©Bogdan Comanescu

WWF-România

Din 2006 și până azi, lucrăm împreună cu localnici și autorități pentru a proteja apele, pădurile și speciile sălbatice din România.

Cu cine lucram

echipa wwf romania

Experti

Echipa WWF-România este formată din peste 60 de experți: biologi, ecologi, ingineri silvici, experți financiari,avocați și specialiști în comunicare.

wwf logo tatuaj

Parteneri

Lucrăm cu sectorul privat pentru a ne atinge obiectivele de conservare. Ne bazăm pe un dialog constructiv și înțelegere comună a problemelor pentru generarea soluțiilor.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole

SaveGREEN coridoare ecologice Valea Mureșului

Anunţ de achiziţie – servicii de organizare eveniment în proiectul SaveGREEN – „Protejarea funcționalității coridoarelor ecologice de importanță transnațională din bazinul Dunarii”

Asociația WWF România, cu sediul in Bucuresti, B-dul Tudor Vladimirescu, Nr. 29, partener în implementarea proiectului SaveGREEN – „Protejarea funcționalității coridoarelor ecologice de importanță transnațională din bazinul Dunarii” – nr: DTP3-314-2.3, proiect finanțat prin Interreg Danube Transnational Programme și co-finanșat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, dorește

Citește mai multe

Anunţ de achiziţie în proiectul “Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional suprapuse prin revizuirea planului de management integrat”

Asociația WWF România, cu sediul in Bucuresti, B-dul Tudor Vladimirescu, Nr. 29, pentru biroul Reșița, Str. Furnalelor, Nr. 12, Jud. Caraș Severin – partener în implementarea proiectului ,,Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi

Citește mai multe

Primul workshop pentru #ZeroPlastic în pădurile de lângă Brașov

Ne dorim să avem păduri curate, fără plastic în ele, cu turiști care înțeleg importanța respectării naturii. Vrem să creăm o conștiință de protejare a mediului și un mecanism funcțional care să implice prevenție (educarea localnicilor și a turiștilor), ecologizare, monitorizare și, acolo unde este cazul, sancționarea celor care continuă

Citește mai multe
Scroll to Top