Noutăţi

Noutăți despre activitatea WWF România

Raportul științific ONU privind clima prevede consecințe catastrofale dacă nu acționăm urgent pentru a stopa criza climatică

ONU a publicat pe 20 martie cel mai recent raport al său, care contribuie la informarea publicului cu privire la acțiunile ce necesită a fi întreprinse pentru a face față crizei climatice în anii următori. Raportul Grupului interguvernamental de experți în evoluția climei (IPCC) reprezintă cea mai solidă evaluare a factorilor care determină schimbările climatice, a impactului și a soluțiilor de atenuare și de adaptare din ultimul deceniu.

PNRR SUMAL

Dacă nu investim acum banii europeni pentru închiderea breșelor din SUMAL, atunci când?

Instrumentele pe care Ministerul Mediului le dezvoltă acum pentru „implementarea deplină a SUMAL” sunt esențiale și de ele depinde succesul reformei pentru combaterea tăierilor ilegale, stabilită în cadrul Strategiei Naționale pentru Păduri (SNP 30). De aceea, la începutul lunii am trimis o scrisoare Ministerului Mediului în care am sugerat câteva …

Dacă nu investim acum banii europeni pentru închiderea breșelor din SUMAL, atunci când? Citește mai departe »

WWF solicită un dialog transfrontalier privind transportul maritim în fragila Deltă a Dunării

Viena, 21 februarie 2023. Ca răspuns la informațiile apărute în mass-media cu privire la operațiunile substanțiale de dragare în Delta Dunării din Ucraina, WWF-Europa Centrală și de Est solicită autorităților române și ucrainene să se angajeze într-un dialog transfrontalier implicând toți factorii interesați, pentru a clarifica situația actuală și pentru …

WWF solicită un dialog transfrontalier privind transportul maritim în fragila Deltă a Dunării Citește mai departe »

Plati compensatorii

Ce ar trebui să mai includă legea prin care ne protejăm pădurile

După eșecul privind alocarea fondurilor europene pentru păduri în cadrul Planului Național Strategic (PNS), suntem nevoiți să plătim cu bani naționali pentru a ne proteja pădurile. În acest context, Hotărârea de Guvern aflată acum în dezbatere publică, prin care se acordă compensații proprietarilor de păduri care nu pot recolta lemn …

Ce ar trebui să mai includă legea prin care ne protejăm pădurile Citește mai departe »

Anunţ de achiziţie în proiectul “Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional suprapuse prin revizuirea planului de management integrat”

Nr. înregistrare: 90/03.02.2023 ANUNȚ Achiziția serviciilor de realizare de fotografii COD CPV 79960000-1       Asociația WWF ROMÂNIA, cu sediul in București, B-dul Tudor Vladimirescu, Nr. 29, pentru biroul Reșița, Strada Furnalelor, Nr. 12, Județ Caraș Severin, partener în cadrul proiectului: ,,Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor …

Anunţ de achiziţie în proiectul “Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional suprapuse prin revizuirea planului de management integrat” Citește mai departe »

Mai multe păduri virgine protejate

WWF a inclus săptămâna trecută încă 636 de hectare de păduri din județul Hunedoara în Catalogul Pădurilor Virgine și Cvasivirgine din România, singurul instrument care le asigură protecție strictă.  Avem în lucru documentația pentru a include încă 5.000 de hectare de păduri din județele Suceava, Maramureș, Caraș-Severin, Iași și Prahova. …

Mai multe păduri virgine protejate Citește mai departe »

Strategia hidrogenului PNRR poziția WWF România

Hidrogenul – îl vrem la noi acasă? Fezabilitate, riscuri și impact asupra mediului

Criza energetică dă naștere unor dispoziții excepționale din legislația europeană în care sunt amendate în mod abuziv reguli generale privind conservarea naturii. WWF solicită respingerea clauzelor și amendarea evaluărilor impactului asupra mediului pentru modificări și extinderi ale proiectelor existente.

pesticide care omoara albine

România emite din nou derogare pentru folosirea în agricultură de pesticide toxice, interzise în UE

Curtea de Justiție Europeană afirmă că aceste decizii sunt nelegale București, 25 ianuarie 2023. Ministerul Agriculturii a emis din nou o serie de autorizații „de urgență”[1] pentru a permite și anul acesta tratarea semințelor de porumb, floarea-soarelui și sfeclă de zahăr cu substanțe chimice extrem de toxice pentru albine, mediu …

România emite din nou derogare pentru folosirea în agricultură de pesticide toxice, interzise în UE Citește mai departe »

Obstacol pe râul Tișovița

România – pe harta țărilor care eliberează râurile de obstacole

WWF-România se implică în mișcarea cunoscută la nivel mondial sub numele de dam removal – înlăturarea obstacolelor de pe râuri. (foto: obstacol pe râul Tișovița) Proiectele de reconstrucție ecologică desfășurate de WWF-România de-a lungul anilor atestă preocuparea noastră pentru asigurarea conectivității laterale a râurilor (reconectarea acestora cu zonele umede și luncile …

România – pe harta țărilor care eliberează râurile de obstacole Citește mai departe »

Scroll to Top