ZERO EMISII ȘI
impact minim asupra naturii

ÎMPREUNĂ PUTEM FACE TRANZIȚIA CĂTRE ENERGIE REGENERABILĂ CU ADEVĂRAT VERDE MAI EFICIENTĂ ȘI CORECTĂ PENTRU OAMENI ȘI NATURĂ

Știați că peste 80% din energia mondială este generată în prezent prin arderea cărbunelui, petrolului și gazelor? Din nefericire, acest proces duce la eliberarea în atmosferă a miliarde de tone de dioxid de carbon, ceea ce provoacă schimbări climatice

Tranziția către energia regenerabilă din fericire devine mai accesibilă și are potențialul de a crea milioane de locuri de muncă ecologice. 

WWF ia măsuri pentru a aborda criza climatică prin:

  • susținerea unor politici climatice mai ambițioase
  • promovarea utilizării energiei regenerabile cu impact minim asupra naturii
  • colaborarea cu orașe, întreprinderi și specialiști pentru a crea un viitor cu emisii net-zero

Obiectivul nostru

Obiectivul WWF Romania Clima si energie

Care sunt prioritățile identificate de WWF în tranziția energetică?

Pe măsură ce promovăm implementarea energiei regenerabile, este esențial să eliminăm treptat extracția, producția și utilizarea combustibililor fosili. Pentru a contribui la acest efort, WWF crește gradul de conștientizare a riscurilor de mediu și climatice asociate cu investițiile în combustibili fosili și pledează pentru ca guvernele și investitorii să acorde prioritate energiei regenerabile.

WWF lucrează pentru a promova energia regenerabilă în rândul consumatorilor și utilizatorilor finali și a format coaliții de întreprinderi din întreaga lume pentru a se aproviziona în comun cu energie regenerabilă și pentru a milita în favoarea acesteia. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare impactul asupra mediului al tuturor infrastructurilor, inclusiv al sistemelor de energie regenerabilă. 

Pentru a asigura o tranziție rapidă și sustenabilă, WWF acordă prioritate alegerii unor situri și unor proiecte care să minimizeze impactul asupra habitatelor faunei sălbatice și a biodiversității.

Este esențial să se ia în considerare impactul asupra mediului al tuturor infrastructurilor, inclusiv al sistemelor de energie regenerabilă. 

Pentru a asigura o tranziție rapidă și sustenabilă, WWF acordă prioritate alegerii unor situri și unor proiecte care să minimizeze impactul asupra habitatelor faunei sălbatice și a biodiversității.

Sursele regenerabile pot furniza energie electrică rentabilă celor care locuiesc în zone izolate, îmbunătățind accesul la energie sustenabilă și putând aduce beneficii pentru sănătatea comunității.

WWF va monitoriza dacă energia durabilă și la prețuri accesibile este accesibilă celor care au nevoie, integrând în același timp conceptele de justiție socială și echitate în tranziția energetică.

Neglijarea implicațiilor sociale ale acestei tranziții riscă să exacerbeze inegalitățile și să împiedice progresul către un viitor durabil pentru toți membrii societății.

Newsletter Green Spark BioBalance

Înscrie-te la newsletter-ul GREEN SPARK - Perspective despre biomasă și energie regenerabilă

Noutăti

Fii la curent cu ultimele noutăți ale WWF România

Patrula Zero Plastic își reia activitatea pentru al cincilea an

Cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, Patrula Zero Plastic își reia activitatea  5 iunie 2024. Ziua Internațională a Mediului marchează începerea celui de-al cincilea an al programului Patrula Zero Plastic, prin care WWF – România (Fondul Mondial pentru Natură), cu susținerea Lidl România, își propune să contribuie la reducerea cantității de

Citește mai multe

Share, like and subscribe

Scroll to Top