Sturioni

IUCN Save Our Species

Conservarea sturionilor prin reducerea capturilor accidentale și a comerțului ilegal și sprijinirea comunităților de pescari în dezvoltarea de surse alternative de venit

Proiectul își propune sprijinirea pescarilor comerciali din comunități țintă prin implementarea de afaceri alternative la pescuit, încurajarea raportării capturilor accidentale de sturioni, prin  intermediul cursurilor și demonstrațiilor precum și monitorizarea pieței pentru produse ilegale provenite de la sturioni. Un proiect finanțat de IUCN prin programul Save Our Species, susținut de grupul La Prairie.

De ce e important să ne unim forțele pentru salvarea sturionilor?

Sturionii – cel mai valoros dar al Dunării merită orice efort pentru a continua să existe ca parte integrantă a biodiversității. Și pentru aceasta e nevoie de angajamentul și dedicarea tuturor celor ce pot influența existența acestor specii. E nevoie să ne asigurăm că măsurile de protecție și conservare sunt urmate și respectate. E nevoie să implicăm și să sprijinim comunitățile de pescari în găsirea de alternative profitabile și sustenabile, care să-i motiveze să devină parte activă a eforturior de conservare, prin respectarea restricțiilor și prin raportarea capturilor accidentale.

Noutăți

Fii la curent cu ultimele știri din proiect

Cum putem ajuta?

Protejarea sturionilor din România prin încurajarea raportării capturilor accidentale și combaterea comerţului ilegal

Comerțul cu caviar

Amenințări la adresa sturionilor din Dunăre

Ghid de bune practici în scopul evitării capturilor accidentale

Scroll to Top