PATRULA ZERO PLASTIC revine pentru al cincilea an consecutiv. Împreună cu Lidl România, luptăm activ pentru a elimina plasticul din pădurile din jurul orașului Brașov și din Delta Dunării prin activități de educare, ecologizare, advocacy și monitorizare a biodiversității.

Sufocă râurile și oceanele, dăunează vieții sălbatice, este prezent chiar în mâncarea, aerul și apa pe care le consumăm. Și devine din ce în ce mai rău. Aceasta este realitatea POLUĂRII CU PLASTIC. Fără acțiuni imediate, poluarea cu plastic s-ar putea tripla până în 2040. Nu avem timp de pierdut!

ALUNGĂ PLASTICUL DIN NATURĂ CU PATRULA ZERO PLASTIC.

Precum un VÂRCOLAC, se transformă mereu. Dar e REAL.

Ceva de speriat:

În timp, plasticul se dezintegrează, se transformă treptat în fragmente tot mai mici și afectează ecosistemul și fauna. În apă, în alimente, în corpul uman sau în cele mai îndepărtate locuri ale planetei există microplastic.

Precum DUHUL APELOR, umblă prin râuri. Dar e REAL.

Ceva de speriat:

Se estimează că, în oceanele noastre, se găsesc în prezent între 75 și 199 de milioane de tone de plastic, iar în fiecare zi ajung aici, aduse de râuri, alte 8 milioane de ambalaje sau bucăți de plastic.

Precum DRACULA, apare în păduri. Dar e REAL.

Ceva de speriat:

Producem aproximativ 400 de milioane de tone de deșeuri în fiecare an, iar la nivel global, în fiecare minut, se cumpără aproximativ un milion de sticle de plastic. Acest număr este de așteptat să crească cu încă 20% în următorii ani.

Precum BABA CLOANȚA, sălășluiește în păduri. Dar e REAL.

Ceva de speriat:

Sticlele PET și ambalajele de unică folosință rămân în mediul înconjurător până la 500 de ani, în unele condiții chiar și 1000. Orice bucată de plastic aruncată vreodată în natură încă există.

ÎN BRAȘOV

Ne asigurăm, împreună cu autoritățile, că plasticul pe care-l întâlnim la marginea pădurilor, pe malul râurilor, lângă localități, pe drumurile forestiere sau pe traseele montane ușor accesibile, dispare.

ÎN DELTA DUNĂRII

Am dezvoltat un program educațional prin care pregătim în fiecare an un grup de tineri voluntari Ambasadori Zero Plastic. Aceștia „patrulează” pe canalele Deltei pentru a înlătura plasticul și le vorbesc localnicilor și turiștilor despre nevoia ca aceste deșeuri să nu mai fie abandonate.

ÎN ȘCOLI

Anual, ducem mesajul „Zero Plastic” către sute de elevi din școlile din România. Considerăm că educația este cea mai eficientă metodă de a lupta cu răspândirea deșeurilor din plastic, pe termen mediu și lung.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole

Patrula Zero Plastic

Final de campanie: „112 Zero Plastic” este acum activ la Brașov

Brașovul are șansa de a avea cele mai curate păduri din țară ca urmare a proiectului pilot „Patrula Zero Plastic”, pe care l-am implementat anul trecut. Pentru prima dată, oricine poate trimite rapid sesizări atunci când vede gunoaie în pădurile care aparțin celor 17 UAT-uri din Zona Metropolitană Brașov prin

Filmul Patrulei Zero Plastic în Brașov

https://youtu.be/mM9xB6uM_b8 Activitățile Patrulei Zero Plastic se apropie de sfârșit. A fost o vară plină. Vă prezentăm filmul tuturor acțiunilor de la Brașov și revenim cu rezultatele campaniei Zero Plastic.

Acțiune fulger a Patrulei Zero Plastic: ecologizare, educare, workshop

Acțiune în forță a Patrulei Zero Plastic. Au fost două zile intense în care am discutat cu autoritățile, am ecologizat și am vorbit cu elevii și liceenii brașoveni despre efectele negative ale plasticului în natură. Dimineața a început devreme. Trebuia să ajung la Primărie înaintea tuturor, să mă asigur că

Este programul prin care WWF România și Lidl România și-au propus să elimine plasticul existent în natură.

Ebene 1@2x
Layer 1@2x
Scroll to Top