În fiecare an, la sfârșitul lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour/ Ora Pământului. Ediția a 18-a va avea loc sâmbătă, 23 martie 2024, la ora 20:30.

Ora Pământului din acest an a proiectat o rază de optimism, speranță și inspirație într-o lume din ce în ce mai divizată, mobilizând milioane de oameni din întreaga lume, aducând împreună susținători vechi și noi. Oamenii au fost invitați să se unească și să găsească cele mai plăcute modalități de a oferi o oră pentru Pământ prin intermediul unei platforme online interactive, Banca Orelor pentru Natură, care își propune să facă protecția mediului accesibilă, distractivă și cu semnificație personală.

Din cele 1,4 milioane de ore, oamenii din întreaga lume au dedicat peste 208.000 de ore reconectării cu natura prin dragostea lor pentru fitness, activități în aer liber și artă; peste 248.000 de ore pentru refacerea mediului înconjurător prin pasiunea pentru hrană și sustenabilitate; peste 703.000 de ore pentru a afla mai multe despre planeta noastră prin intermediul educației și divertismentului, peste 261.000 de ore pentru a-i inspira pe alții și aproape 45.000 de ore pentru alte modalități creative de a avea grijă de planeta noastră.

În România, Ora Pământului 2024 a adus împreună peste 50.000 de oameni care au dedicat o oră pentru Planetă. 107 orașe și organizații neguvernamentale s-au alăturat mișcării și au ales să organizeze activități culturale, artistice și educative. Palatul Cotroceni, Palatul Victoria, numeroase ministere și instituții publice au întrerupt iluminatul interior și exterior în semn de susţinere a acţiunilor colective menite să promoveze protejarea planetei.

Cei 59 de voluntari care au ajutat primăvara să își reintre în drepturi prin activitatea desfășurată la Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București au oferit în total 2000 de ore pentru planetă, în timp ce 4950 de elevi și profesori din 202 grădinițe, școli și licee s-au angajat să se reconecteze cu natura, prin organizarea activității Picnic prietenos cu natura.

Banca Orelor pentru Natură

Reconectează-te cu natura

0:00 / 0:00
Simfonia șoaptelor pădurii
Rapsodie tropicală
Zborul melodic al albinelor
Serenadă la malul mării
Cântec de dimineață
Ploaie măruntă

Nu lăsa să treacă încă o oră fără să faci o schimbare!

 

De Ora Pământului, un număr imens de susținători dornici să ajute natura, se adună și își oferă energia și timpul planetei noastre. Este o oră de speranță. O demonstrație de forță colectivă.

Dar ce se întâmplă când luminile se aprind din nou?
WWF are nevoie de sprijinul tău vital pentru a proteja natura. La nivel global, în fiecare oră, pierdem RAPID păduri, specii sălbatice și habitatele lor. Pentru prevenirea acestui dezastru trebuie să acționăm permanent pentru a proteja biodiversitatea și a salva speciile vulnerabile de la extincție.

Când ne unim forțele, facem să se întâmple lucruri uimitoare, găsim soluții și construim oportunități.
Alătură-te numărului în creștere de iubitori de natură și donează pentru conservarea biodiversității, protejarea speciilor vulnerabile, regenerarea pădurilor și refacerea habitatelor degradate.

Scroll to Top