• 00Zile
  • 00Ore
  • 00Minute
  • 00Zile
  • 00Ore
  • 00Minute

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour/ Ora Pământului. Ediția a 17-a va avea loc sâmbătă, 25 martie 2023, la ora 20:30.

Cum ar fi dacă toți oamenii de pe Planetă și-ar propune să facă ceva mic, pentru a proteja mediul înconjurător, în fiecare lună?  Oricât de mic, dar să fie practicat metodic și pentru o perioadă mai lungă.

De #OraPământului2023,  lansăm această provocare: opriți-vă din rutina zilnică și dăruiți o oră pentru Pământ în fiecare lună. O oră, în care alături de familie sau prieteni să faceți ceva care să aibă legătură cu protecția naturii: gătiți cu ingrediente locale, reînnoiți o bluza veche, reciclați, plantați un copac.
Nu e mult, nu e greu, dar dacă ne adunăm cât mai mulți oameni cu conștiință ecologică trezită, avem o șansă să reparăm. Avem o șansă să oprim degradarea naturii și să o ajutăm să devină și mai rezilientă. Pentru bunăstarea noastră și pentru generațiile viitoare!

Împreună, putem transforma o singură Oră a Pământului în mii și milioane de acțiuni de impact pentru casa noastră comună!

Iată câteva propuneri de activități pe care le puteți desfășura

Gătește cina cu ingrediente locale.
Acultă podcasturi despre natură.
Organizează o seară de jocuri cu întrebări despre natură.
Plantează un copac.
Organizează o sesiune de yoga sau meditație în aer liber.
Previous slide
Next slide

Ești profesor și vrei să te implici?

Anul acesta vă invităm din nou să vă alăturați campaniei noastre și lumii întregi – să stingeţi luminile de Ora Pământului și să organizați acțiuni simbolice dedicate planetei.
Sărbătoriți Ora Pământului lucrând împreună cu elevii materialele educaționale care facilitează experiențe distractive și accesibile pentru ca micuții să înțeleagă ce înseamnă să aibă grijă de planetă – fie că asta înseamnă să învețe mai multe despre natură sau să se reconecteze cu natura, să restaureze habitatele degradate sau să inspire comunitatea locală să aibă grijă de Pământ.

Reconectează-te cu natura

0:00 / 0:00
Păduri Seculare din Transilvania

Ploaie măruntă pe un câmp de bananieri

Maree scăzută pe țărmul Parcului Național Redwood

Susur de apă în Rezervația Naturală Serra da Malcata

Călătorie prin pădurea tropicală Amazoniană

Sunete de savană din Cape York

Pași de cangur

sunete oferite de Earth.fm

Fii voluntar pentru Grădina Botanică "Dimitrie Brandza" din București

Sambătă, 25 martie, între 10:00 si 14:00  vă invităm alături de noi la Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” din București, pentru a sărbători Ora Pământului  și a vă (re)conecta cu natura. Vom dărui o oră simbolică planetei și vom ajuta desfășurarea activităților de primăvară: tăiem lăstărișul, greblăm frunzele și ne bucurăm că împreună putem face mai mult și mai bine. Completează formularul de mai jos și devino voluntar alături de echipa WWF!

Va mulțumim pentru implicare – am atins numărul maxim de voluntari! Puteți oferi în continuare o oră pentru Pământ organizând acțiuni benefice dedicate planetei noastre, împreună cu familia sau prietenii!

Investește o oră din salariul tău pentru reconstrucția ecologică a habitatelor degradate

Donează o oră din salariul tău* și astfel vei susține proiectele noastre de conservare a biodiversității,  prin care refacem ecosistemele acvatice din lunca și Delta Dunării, protejăm pădurile virgine și pădurile cu valoare ridicată de conservare și asigurăm viabilitatea populațiilor de carnivore și sturioni. 

Pe lângă proiecte de conservare, acționăm pentru asigurarea condițiilor pentru un management forestier sustenabil și pentru tranziția către soluții prietenoase cu natura în energie, transport și producția de hrană. Toate acestea, alături de activități de educație și comunicare cu publicul sunt menite să încurajeze adoptarea unui comportament responsabil faţă de mediu și să reducă amprenta ecologică a umanității. 

Pe scurt, susținem salvarea Planetei și facem tot posibilul ca apele, pădurile, plaiurile și speciile noastre să fie protejate.

Și nu uita… Unde sunt mulți, puterea crește !
Ceea ce înseamnă că implicarea tuturor este un element esențial pentru sănătatea Planetei.

Scroll to Top