Au mai rămas:

• 00Zile
  • 00Ore
  • 00Min

În fiecare an, la sfârșitul lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour/ Ora Pământului. Ediția a 18-a va avea loc sâmbătă, 23 martie 2024, la ora 20:30.

Cum ar fi dacă toți oamenii de pe Pământ și-ar propune să facă ceva mic, pentru a proteja mediul înconjurător, în fiecare lună? Oricât de mic, dar să fie practicat metodic și pentru o perioadă mai lungă.

Protejarea planetei noastre este o responsabilitate comună și necesită o acțiune colectivă, așa că de #OraPământului2024 am lansat Banca Orelor pentru Natură, un instrument interactiv online care invită pe toată lumea, de pretutindeni, nu numai să stingă luminile în mod simbolic, ci și să dedice 60 de minute pentru a face un bine planetei! Fie că este vorba de o plimbare prin pădure în care te bucuri de aerul proasăt și de ciripitul păsărilor, fie că plantezi flori sălbatice pentru albine sau că te hotărăști să schimbi produsele nesustenabile de acasă cu alternative ecologice, există o multitudine de opțiuni din care poți alege.

Împreună, putem transforma o singură Oră a Pământului în mii și milioane de acțiuni de impact pentru casa noastră comună!

Banca Orelor pentru Natură

Ești profesor și vrei să te implici?

Anul acesta vă invităm din nou să vă alăturați campaniei noastre și lumii întregi – să stingeţi luminile de Ora Pământului și să organizați acțiuni simbolice dedicate planetei.
Sărbătoriți Ora Pământului lucrând împreună cu elevii materialele educaționale care facilitează experiențe distractive și accesibile pentru ca micuții să înțeleagă ce înseamnă să aibă grijă de planetă – fie că asta înseamnă să învețe mai multe despre natură sau să se reconecteze cu natura, să restaureze habitatele degradate sau să inspire comunitatea locală să aibă grijă de Pământ.

Revenim în curând cu mai multe detalii.

Reconectează-te cu natura

0:00 / 0:00
Simfonia șoaptelor pădurii
Rapsodie tropicală
Zborul melodic al albinelor
Serenadă la malul mării
Cântec de dimineață
Ploaie măruntă

Fii voluntar pentru Grădina Botanică "Dimitrie Brandza" din București

Sambătă, 23 martie, vă invităm din nou alături de noi la Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” din București, pentru a sărbători Ora Pământului și a vă (re)conecta cu natura. Vom dărui o oră simbolică planetei și vom ajuta desfășurarea activităților de primăvară: tăiem lăstărișul, greblăm frunzele și ne bucurăm că împreună putem face mai mult și mai bine. Revenim în curând cu formularul de înregistrare.

Text formular