DELTA DUNĂRII

PARADISUL ÎN PERICOL

Dunărea se varsă în Marea Neagră prin intermediul celor trei brațe principale care formează Delta Dunării: Brațul Chilia, cu lungimea cea mai mare (120 km); Sulina (64 km lungime) și Sfântu Gheorghe (cel mai vechi brat, lungime 112 km). În jur de 15.000 de oameni trăiesc în Delta Dunării, în cele 28 de sate și un oraș (Sulina).

Zona este alcătuită dintr-o rețea complexă de căi navigabile și lacuri împărțite între cele trei canale principale ale estuarului. Această zonă de insule plutitoare de stuf, păduri, pășuni și dune de nisip acoperă 5165 km2 și găzduiește un amestec fascinant de culturi și oameni, precum și o gamă variată de specii sălbatice.

 

5000+

km2 suprafața Deltei Dunării

5000+

specii de plante, animale și păsări

15.000

localnici trăiesc în 28 de localități

Dar Delta adună, pe lângă apele fluviului și ale afluenților săi, și aluviuni și gunoaie (în principal plastic). Mai mult, zona este amenințată de agricultura intensivă, lucrări de drenaj făcute în exces, folosirea de fertilizatori chimici și deversarea de substanțe nocive în apă. 

Galerie foto

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole despre Delta Dunării

Obstacol pe râul Tișovița

România – pe harta țărilor care eliberează râurile de obstacole

WWF-România se implică în mișcarea cunoscută la nivel mondial sub numele de dam removal – înlăturarea obstacolelor de pe râuri. (foto: obstacol pe râul Tișovița) Proiectele de reconstrucție ecologică desfășurate de WWF-România de-a lungul anilor atestă preocuparea noastră pentru asigurarea conectivității laterale a râurilor (reconectarea acestora cu zonele umede și luncile

Citește mai multe

Legea care ar fi permis construcția de microhidrocentrale în arii protejate e neconstituțională

Curtea Constituțională salvează pentru moment ariile protejate prin decizia de neconstituționalitate la legea 117/2022 (de modificare a OUG 57/2007), privind continuarea proiectelor hidroenergetice în arii naturale protejate. Organizațiile care apără mediul reacționează față de această decizie. Mai multe organizații de mediu au semnalat acest lucru încă de la debutul procesului

Citește mai multe
Scroll to Top