DELTA DUNĂRII

PARADISUL ÎN PERICOL

Dunărea se varsă în Marea Neagră prin intermediul celor trei brațe principale care formează Delta Dunării: Brațul Chilia, cu lungimea cea mai mare (120 km); Sulina (64 km lungime) și Sfântu Gheorghe (cel mai vechi brat, lungime 112 km). În jur de 15.000 de oameni trăiesc în Delta Dunării, în cele 28 de sate și un oraș (Sulina).

Zona este alcătuită dintr-o rețea complexă de căi navigabile și lacuri împărțite între cele trei canale principale ale estuarului. Această zonă de insule plutitoare de stuf, păduri, pășuni și dune de nisip acoperă 5165 km2 și găzduiește un amestec fascinant de culturi și oameni, precum și o gamă variată de specii sălbatice.

km2 suprafața Deltei Dunării

specii de plante, animale și păsări

localnici trăiesc în 28 de localități

Dar Delta adună, pe lângă apele fluviului și ale afluenților săi, și aluviuni și gunoaie (în principal plastic). Mai mult, zona este amenințată de agricultura intensivă, lucrări de drenaj făcute în exces, folosirea de fertilizatori chimici și deversarea de substanțe nocive în apă.

Galerie foto

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole despre Delta Dunării

Studentii Universitătii din București, de la FJSC, răspund cu succes provocării lansate de campaniile WWF-România