ORAȘE VERZI

SOLUȚII URBANE CARE POT MITIGA SCHIMBĂRILE CLIMATICE

Până în 2050, populația urbană s-ar putea dubla, ajungând la 6,7 miliarde de locuitori, de la 3,5 miliarde în prezent, iar orașele generează peste 80% din PIB-ul global, fiind totodată responsabile pentru peste 70% din emisiile globale de CO2. 

WWF își propune să contribuie la crearea de orașe „One Planet Cities” în întreaga lume, unde oamenii pot prospera în limitele ecologice ale planetei. Orașele fac progrese în atingerea acestui obiectiv, iar WWF prezintă aceste progrese pentru a inspira alte orașe prin intermediul:

We love cities WWF Romania orase verzi

Orașele sunt responsabile pentru 75% din consumul de energie primară și sunt esențiale pentru punerea în aplicare a practicilor energetice durabile. Pentru a realiza acest lucru, orașele pot pune în aplicare politici și planuri de îmbunătățire a eficienței energetice și pot investi în energie regenerabilă bazată pe resurse locale. De asemenea, acestea pot încuraja proiecte de clădiri flexibile și rezistente, care să se adapteze la schimbările climatice, și pot promova soluții inovatoare și tehnologii inteligente pentru a îmbunătăți eficiența energetică.

We love cities WWF Romania nature positive

Acțiuni concrete pentru a vedea o schimbare în bine în orașe

  • Raportarea și urmărirea emisiilor
  • Încurajarea planificării urbane și a politicilor care facilitează eficiența și integrarea surselor regenerabile de energie, dar și a naturii și spațiilor verzi prin proiectare
  • Servind drept platformă de testare pentru noi inovații
  • Colaborarea cu cetățenii și actorii locali din diverse sectoare
ORAȘELE DIN ROMÂNIA
Avem 319 orașe în România, dintre care 105 municipii (orașe cu peste 15.000 locuitori). Din păcate nu toate orașele au startegii de atenuare a schimbărilor climatice, dar din fericire suntem aici pentru a motiva schimbarea și a acționa pentru a avea un viitor mai verde și sustenabil.

PROIECTE

Concepem și implementăm proiecte pentru a încuraja comunicarea și colaborarea între administrațiile locale și cetățenii pe care îi reprezintă, în special în ceea ce privește schimbările climatice și durabilitatea.

Urmărește-ne și distribuie prietenilor

Scroll to Top