Misiunea noastră

Construim o lume în care oamenii trăiesc în armonie cu natura

În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, zimbri, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor.

Planeta noastră

Descoperă în detaliu planeta noastră și pericolele pe care le întâmpinăm împreună

Pentru a asigura restartarea economiei într-un mod care să asigure protecția și siguranța oamenilor, dar și perspective sustenabile pentru viitor, este necesară regândirea unor politici publice sectoriale și a finanțărilor aferente.

În contextul unei crize fără precedent privind pierderea naturii, avem responsabilitatea morală de a conserva diversitatea vieții pe pământ. Dar, conservarea naturii nu este numai o problemă de moralitate – este extrem de importantă pentru dezvoltarea umanității.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele noutăti ale WWF România

WWF oferă autorităților instrumentul care lipsește în lupta împotriva tăierilor ilegale

WWF oferă autorităților instrumentul lipsă ce ar putea să le furnizeze informații vitale pe baza cărora să facă controale mai eficiente și să cuantifice pe baze științifice nivelul recoltărilor ilegale din România. Propunem o metodologie care se bazează pe analiza comparativă între informațiile culese din teren, printr-o rețea de camere

Citește mai multe

România nu are pregătit un cadru legislativ solid care să vizeze protecția mediului în cazul unor accidente majore la operațiunile petroliere din Marea Neagră

Stimați inițiatori ai modificării legii offshore: Ciucă Nicolae-Ionel – senator PNL, Ciolacu Ion-Marcel – deputat PSD, Kelemen Hunor – deputat UDMR, Pambuccian Varujan – deputat UAR (minoritãti), Popescu Virgil-Daniel – deputat PNL, Stimați reprezentanți ai Parlamentului României, Organizațiile Greenpeace România, Bankwatch România, 2Celsius, WWF România și Comunitatea Declic trag un

Citește mai multe

Sărbătorim inițiative civice din Colinele Transilvaniei și evoluția proiectului PACT2020

Cu ocazia Sărbătorii Rabarbărului din Saschiz echipa proiectului  PACT2020: „Colinele Transilvaniei – Model de parteneriat activ pentru o dezvoltare durabila” a avut plăcerea de a interacționa cu fondatoarele Asociației Vecinătății din Saschiz, cu oamenii din comunitate care s-au prezentat dornici în a-și promova localitatea și membri din presă.