Misiunea noastră

Construim o lume în care oamenii trăiesc în armonie cu natura

În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, zimbri, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor.

Planeta noastră

Descoperă în detaliu planeta noastră și pericolele pe care le întâmpinăm împreună

Pentru a asigura restartarea economiei într-un mod care să asigure protecția și siguranța oamenilor, dar și perspective sustenabile pentru viitor, este necesară regândirea unor politici publice sectoriale și a finanțărilor aferente.

În contextul unei crize fără precedent privind pierderea naturii, avem responsabilitatea morală de a conserva diversitatea vieții pe pământ. Dar, conservarea naturii nu este numai o problemă de moralitate – este extrem de importantă pentru dezvoltarea umanității.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele noutăti ale WWF România

Paduri Virgine

Păduri Virgine: Catalogul Național funcționează și este remarcat pe plan internațional

Catalogul pădurilor virgine și cvasivirgine din România, proiect inițiat si susținut în permanență de WWF, funcționează și este apreciat pozitiv de către autoritățile internaționale. Considerăm acest lucru un mare succes, având în vedere că România și-a propus să-și protejeze pădurile virgine fără să știe exact unde sunt ele de fapt.

Citește mai multe

A început bâlbâiala: autoritățile pasează de la una la alta responsabilitatea alocării fondurilor europene pentru păduri

Autoritățile continuă să ignore importanța conservării pădurilor și a gospodăririi lor sustenabile. La sfârșitul anului trecut am lansat o petiție prin care am tras un semnal de alarmă că România trebuie să aloce pădurilor minimum 10% din fondurile europene pe care le primește în cadrul Politicii Agricole Comune (PAC), comparativ

Citește mai multe