GreenTech Festival 2024

Conferința națională TRANZIȚIA ENERGETICĂ, între dependența de lemne de foc și soluții alternative | Green Tech & Film Festival 2024

WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) vă invită la Conferința națională „TRANZIȚIA ENERGETICĂ, între dependența de lemne de foc și soluții alternative”, care va avea loc în data de 28 mai 2024, la București, în format hibrid (fizic și online prin platforma zoom), între orele 10:00-13:30. Conferința va avea loc în cadrul celei de-a șaptea ediții a festivalului Green Tech & Film 2024, dedicată promovării conștientizării de mediu și dezvoltării durabile în România. Poți consulta programul integral al conferinței aici și te poți înregistra pentru a participa atât online (pe Zoom), cât și fizic, la Ibis Styles București (în limita locurilor disponibile).

Tranziție echitabilă pentru gospodăriile dependente de combustibil solid

În perioada iulie 2021-iunie 2024, alături de WWF Ungaria, Agenția de Energie Plovdiv, Habitat for Humanity Bulgaria, Habitat for Humanity Ungaria, Habitat for Humanity Romania și WWF Bulgaria, am demarat proiectul ”Echilibrarea biomasei solide pentru neutralitate climatică în țările CEE” (LIFE Bio-Balance), pentru ca de curând să lansăm proiectul BioJust – Tranziție echitabilă pentru gospodăriile dependente de combustibil solid (EUKI BioJust), alături de Habitat for Humanity Bulgaria,  Habitat for Humanity Ungaria și birourile WWF din Ungaria și Bulgaria. În cadrul acestor inițiative, ne-am propus să sprijinim Statele Membre în trecerea la economii reziliente bazate pe emisii scăzute de carbon prin producerea și utilizarea biomasei solide într-un mod sustenabil la toate nivelurile. Astfel, în anul 2023, un număr de 880 de municipalități din România au răspuns întrebărilor noastre din chestionarul privind utilizarea biomasei forestiere pentru încălzire și a vulnerabilității energetice. Scopul chestionarului a fost atât de înțelegere a situației din comunitățile locale cât și de identificare a bunelor practici ce ar putea fi replicate. Anul acesta am mai făcut un pas și am revenit către municipalități cu un chestionar similar pentru a compara rezultatele și a determina cum a evoluat situația.

Pe 28 mai 2024, începând cu ora 10:00, te invităm la un eveniment informativ și interactiv pentru a te conecta cu cele mai noi informații din domeniu și a dezbate cele mai întâlnite practici de combatere a sărăciei energetice. În cadrul conferinței naționale TRANZIȚIA ENERGETICĂ, între dependența de lemne de foc și soluții alternative, sunt așteptați atât reprezentanți ai comunității locale cât și ai autorităților centrale din sectorul mediu și energie, alături de experți din sfera societății civile și academice. Evenimentul va avea loc în format hibrid, astfel că te așteptăm să beneficiem împreună de schimb de experiență și bune practici și nu în ultimul rând să socializăm.

Green Tech & Film Festival

Green Tech & Film Festival 2024: Educație pentru un Viitor Sustenabil

Conferința va avea loc în cadrul celei de-a șaptea ediție a festivalului Green Tech & Film 2024, dedicată promovării conștientizării de mediu și dezvoltării durabile în România. În perioada 27 mai – 3 iunie 2024, festivalul se va desfășura atât fizic la Promenada Mall, Cinema Elvire Popesco, cât și online, oferind un program hibrid accesibil tuturor.

Misiunea festivalului, înrădăcinată în educație și conștientizare, se aliniază cu nevoia critică de a aborda criza climatică pe fondul provocărilor de mediu în creștere. Prin expoziții captivante, conferințe și documentare de impact, Green Tech & Film Festival își propune să inspire acțiune și să inspire audiența în direcția unor alegeri durabile. Pentru ediția din 2024, Green Tech&Film Festival aduce împreună parteneri relevanți precum Ambasada Suediei la București, Smart City Sweden, Every Can Counts, Promenada Mall, Stratos, WWF și Pactul Climatic European. Aceste parteneriate subliniază angajamentul festivalului de a promova colaborarea și inovația pentru un viitor durabil.

Participanții vor putea lua parte la o serie de activități și expoziții, precum:

  • Smart City Sweden: Prezentarea celor mai bune practici și soluții inovatoare din Suedia, susținută de Ambasada Suediei în România.
  • Interviuri online cu companii suedeze: Explorarea inovației și tehnologiei suedeze pentru durabilitate, oferind perspective și inspirație, susținut de Ambasada Suediei în România
  • Eveniment WWF – Tranziție energetică: un eveniment special, care se concentrează pe tranziția la energia durabilă, cu informații de la experți și reprezentanți ai comunității.
  • Premieră PIXELATA în România: PIXELATA, o instalație de artă captivantă realizată din 2000 de dpze de băuturi reciclate va fi adusă în preimă de programul internațional Every Can Counts, simbolizând fuziunea dintre artă, conștientizarea mediului și participarea socială.
  • Resurse educaționale pentru școli: Furnizarea de materiale și resurse educaționale pentru activitățile de clasă în colaborare cu GuerrillaVerde.ro.
  • Concurs foto Pactul Climatic European: încurajare pentru activiștii în domeniul schimbărilor climatice să participe la celebrarea eforturilor de construire a unei Europe mai durabile prin Pactul european pentru climă, printr-o competiție foto.

Recunoscând importanța incluziunii, evenimentele și conținutul selectat vor fi disponibile digital, asigurând accesibilitatea pentru un public global. Școlile din toată țara vor avea acces la materiale educaționale online, promovând o cultură a durabilității în rândul tinerei generații. Green Tech & Film Festival invită indivizi, organizații și comunități să se alăture acestui efort colectiv pentru un viitor mai ecologic și mai durabil. Fie că sunteți pasionați de tehnologie, film sau conservarea mediului, există ceva pentru toată lumea la ediția din acest an. Programul detaliat al evenimentului este disponibil pe site-ul festivalului, la secțiunea Program.

Află mai multe despre Green Tech & Film Festival 2024

Completează formularul pentru a participa la conferință

Scroll to Top