Poltici publice

Apel la acțiune pentru liderii politici – Altă climă, măsuri noi: natura ca partener strategic în adaptarea la schimbările climatice

În atenția:   Domnului Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat Domnului Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal Doamnei Elena Lasconi, președinta Uniunii Salvați România Domnului George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor Domnului Kelemen Hunor, președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România Domnului Mircea Geoană, candidat independent pentru președinția României […]

Apel la acțiune pentru liderii politici – Altă climă, măsuri noi: natura ca partener strategic în adaptarea la schimbările climatice Citește mai departe »

Răstolița - imagine prelucrată digital

Hidrocentrala Răstolița: distrugeri masive pentru natură și comunități, pentru o cantitate infimă de energie

Barajul hidroenergetic de la Răstolița ar distruge 10 râuri, 43 de arii naturale protejate si alte zone de protecție și 170 de hectare de păduri – și ar avea un impact imens asupra comunităților și naturii care depind de acestea Proiectul ar încălca legislația națională și directivele europene Din cauza

Hidrocentrala Răstolița: distrugeri masive pentru natură și comunități, pentru o cantitate infimă de energie Citește mai departe »

Scrisoare deschisă a WWF – România către liderii politici din România în contextul alegerilor multiple din anul 2024

Prioritizați biodiversitatea, clima și comunitățile „din prima linie”  și asigurați o dezvoltare echitabilă și durabilă pentru generațiile viitoare   Către: ALIANŢA ELECTORALĂ PSD-PNL Ion-Marcel Ciolacu şi Nicolae-Ionel Ciucă, ALIANŢA DREAPTA UNITĂ – USR-PMP-FORŢA DREPTEI Cătălin Drulă, Eugen Tomac şi Ludovic Orban, ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR – AUR George Simion, PARTIDUL

Scrisoare deschisă a WWF – România către liderii politici din România în contextul alegerilor multiple din anul 2024 Citește mai departe »

Uniunea Europeană a epuizat resursele naturale generate de Pământ pentru 2024

Apel către liderii UE să prioritizeze o tranziție ecologică echitabilă și incluzivă în următorul mandat politic: Uniunea Europeană a epuizat resursele naturale generate de Pământ pentru 2024 Stimați Lideri de State și Guverne, Stimate Doamnă Președinte von der Leyen, Președinte Metsola și Președinte Michel, Stimați Membri ai Parlamentului European, Astăzi,

Uniunea Europeană a epuizat resursele naturale generate de Pământ pentru 2024 Citește mai departe »

PNIESC consultari publice

Propunerile organizațiilor de mediu pentru revizuirea Planului Național Integrat Energie și Schimbări Climatice

Consultările publice pentru revizuirea Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) s-au încheiat pe 15 martie. Organizațiile de mediu au propus, printre altele, creșterea ponderii de energie regenerabilă la 41%, introducerea de ținte, politici și măsuri concrete pentru reducerea fenomenului de sărăcie energetică și revizuirea proiectelor pe bază de combustibili fosili.

Propunerile organizațiilor de mediu pentru revizuirea Planului Național Integrat Energie și Schimbări Climatice Citește mai departe »

Recomandările WWF-România privind Proiectul Programului „Rabla pentru sobe”

WWF-România a trimis o serie de recomandări Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în urma deschiderii procesului de consultare publică privind Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului „Rabla pentru sobe”.

Recomandările WWF-România privind Proiectul Programului „Rabla pentru sobe” Citește mai departe »

PNIESC comunicat de presa

Subiecte arzătoare și controversate în Planul Integrat în Domeniul Energiei și schimbărilor Climatice (PNIESC)

Planului Integrat în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) nou revizuit, oferă obiective mai clare, dar lipsesc informații critice.

Subiecte arzătoare și controversate în Planul Integrat în Domeniul Energiei și schimbărilor Climatice (PNIESC) Citește mai departe »

WWF Romania energie eoliana offshore

Organizații de mediu: Ministerul Energiei, false consultări publice în legătură cu Planul României în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC)

Planului Integrat în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) nou revizuit, oferă obiective mai clare, dar lipsesc informații critice.

Organizații de mediu: Ministerul Energiei, false consultări publice în legătură cu Planul României în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) Citește mai departe »

PNIESC energie si clima WWF retea electrica

Dezamăgire privind revizuirea Planului României în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice. Care sunt lacunele din PNIESC?

Planului Integrat în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) nou revizuit, oferă obiective mai clare, dar lipsesc informații critice.

Dezamăgire privind revizuirea Planului României în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice. Care sunt lacunele din PNIESC? Citește mai departe »

STL gaze cu efect de sera

Solicităm revizuirea Strategiei pe Termen Lung a României pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Strategia pe Termen Lung a României pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, unul dintre documentele fundamentale în planificarea tranziției energetice în țara noastră, trebuia supusă unei proceduri de evaluare complete, cu stabilirea măsurilor de evitare/ prevenire, reducere și eventual compensare a efectelor semnificative asupra mediului rezultate în urma implementării pentru a fi conform cu HG. 1076/2004.

Solicităm revizuirea Strategiei pe Termen Lung a României pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră Citește mai departe »

WWF Blowing in the wind raport eoliene

Raport WWF: Doar 10 state membre UE au planuri pentru energie eoliană compatibile cu Acordul de la Paris. România nu se află printre ele

Înainte de lansarea pachetului de măsuri al Comisiei privind energia eoliană, noul raport al WWF, intitulat „Blowing in the Wind”, prezintă o analiză aprofundată a situației actuale a energiei eoliene în Uniunea Europeană.

Raport WWF: Doar 10 state membre UE au planuri pentru energie eoliană compatibile cu Acordul de la Paris. România nu se află printre ele Citește mai departe »

România cere modificarea PNRR. Guvernul României renunță la bani europeni fără consultarea societății civile cu privire la investițiile eliminate

În urma unui proces complet lipsit de transparență, Guvernul României a înaintat către Comisia Europeană o cerere de modificare a PNRR care, în fapt, înseamnă renunțarea la sume importante destinate protecției mediului și nu numai. În sectorul energetic (Capitolul RePower EU), cererea de modificare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) înaintată de Guvern către Comisia Europeană are și părți pozitive – elimină investițiile controversate în sectorul hidroenergetic, orientându-se către noi reforme și investiții energetice mai sustenabile și mai accesibile oamenilor.

România cere modificarea PNRR. Guvernul României renunță la bani europeni fără consultarea societății civile cu privire la investițiile eliminate Citește mai departe »

Scroll to Top