Schimbări climatice

Raportul științific ONU privind clima prevede consecințe catastrofale dacă nu acționăm urgent pentru a stopa criza climatică

ONU a publicat pe 20 martie cel mai recent raport al său, care contribuie la informarea publicului cu privire la acțiunile ce necesită a fi întreprinse pentru a face față crizei climatice în anii următori. Raportul Grupului interguvernamental de experți în evoluția climei (IPCC) reprezintă cea mai solidă evaluare a factorilor care determină schimbările climatice, a impactului și a soluțiilor de atenuare și de adaptare din ultimul deceniu.

Strategia hidrogenului PNRR poziția WWF România

Hidrogenul – îl vrem la noi acasă? Fezabilitate, riscuri și impact asupra mediului

Criza energetică dă naștere unor dispoziții excepționale din legislația europeană în care sunt amendate în mod abuziv reguli generale privind conservarea naturii. WWF solicită respingerea clauzelor și amendarea evaluărilor impactului asupra mediului pentru modificări și extinderi ale proiectelor existente.

Regulament energie regenerabila UE

Scrisoare deschisă către Reprezentanța Permanentă a României la Brussels

Criza energetică dă naștere unor dispoziții excepționale din legislația europeană în care sunt amendate în mod abuziv reguli generale privind conservarea naturii. WWF solicită respingerea clauzelor și amendarea evaluărilor impactului asupra mediului pentru modificări și extinderi ale proiectelor existente.

WWF luptă în continuare pentru o taxonomie „verde” adevărată în UE

Parlamentul European a votat ieri etichetarea energiei  din  gaze fosile și nucleară ca fiind sustenabile în cadrul clasificării UE pentru finanțarea investitiilor  numită și ”taxonomia verde”. Miliarde de euro riscă să fie redirecționate de la investițiile în energie regenerabilă (eoliană, solară și alte tehnologii prietenoase mediului), către combustibili fosili și …

WWF luptă în continuare pentru o taxonomie „verde” adevărată în UE Citește mai departe »

Discuții despre schimbările climatice la școlile din Brașov și Cluj

Discuțiile despre schimbările climatice și modul în care acestea ne afectează pădurile sunt aprinse printre elevii și studenții din Brașov și Cluj. Cele mai mari îngrijorări se referă la faptul că în prezent nu știm ce fel de management forestier trebuie să aplicăm într-o pădure dacă au loc calamități și …

Discuții despre schimbările climatice la școlile din Brașov și Cluj Citește mai departe »

brichete biomasa

Este lemnul de foc o resursă utilizată sustenabil?

Pădurile din România au o capacitate ridicată de retenție a carbonului UE și-a propus să atingă neutralitatea climatică până în 2050 și să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030 Analiza WWF confirmă lacune și lipsa de claritate în ceea ce privește utilizarea biomasei …

Este lemnul de foc o resursă utilizată sustenabil? Citește mai departe »

Să utilizăm biomasa sustenabil

Tranziția către o economie cu emisii scăzute de carbon poate fi realizată într-un mod sustenabil WWF împreună cu Habitat for Humanity și Agenția de Energie din Plovdiv au început implementarea unui nou proiect în Bulgaria, România și Ungaria, având ca obiectiv utilizarea sustenabilă a biomasei și atenuarea presiunii pe păduri. …

Să utilizăm biomasa sustenabil Citește mai departe »

Tinerii sunt motorul verde al sustenabilității de mâine

Tinerii sunt vocea schimbărilor climatice. În misiunea de a susține tinerii în dezvoltarea propriilor inițative, care să diminueze efectele schimbărilor climatice și de a le oferi un plus de claritate legat de cele mai eficiente moduri prin care să influențeze politicile și procesele publice, WWF România a lansat Climate Heroes: …

Tinerii sunt motorul verde al sustenabilității de mâine Citește mai departe »

Euki climate heroes 1

Front comun al organizatiilor de mediu pentru semnarea „Angajamentului global pentru reducerea emisiilor de metan de către România”

Peste zece organizații neguvernamentale de mediu și tineret au transmis azi o scrisoare deschisă Președintelui României și Ministrului Mediului prin care solicită semnarea Angajamentului global pentru reducerea emisiilor de metan, unul dintre cele mai importante angajamente asumate în cadrul COP26.  Angajamentul global pentru reducerea emisiilor de metan reprezintă o inițiativă …

Front comun al organizatiilor de mediu pentru semnarea „Angajamentului global pentru reducerea emisiilor de metan de către România” Citește mai departe »

pescuit

Securitatea alimentară mondială este în pericol dacă nu avem mai multă grijă de râuri

Râurile susțin o treime din producția mondială de alimente O nouă analiză WWF arată că 25% din totalul alimentelor depind de irigații Cu două zile înainte de Summitul ONU privind sistemele alimentare, organizat pe 23 septembrie la New York, studiul WWF Rivers of Food arată că o treime din producția …

Securitatea alimentară mondială este în pericol dacă nu avem mai multă grijă de râuri Citește mai departe »

Scroll to Top