Schimbări climatice

comunități din Maramureș

Pe drumul lemnului,  în inima Maramureșului: de la meșteșug la punte între generații (II)

În România, lemnul are o poveste de secole, căci românul adevărat l-a prețuit dintotdeauna și l-a transformat în adevărate opere de artă populară. Lemnul ales, uscat și meșteșugărit cu grijă a dus mai departe valorile și simbolurile naționale. Milioane de gospodării, la care se adaugă și instituții publice, se încălzesc […]

Pe drumul lemnului,  în inima Maramureșului: de la meșteșug la punte între generații (II) Citește mai departe »

Sculptură Lemn

Pe drumul lemnului,  în inima Maramureșului: de la meșteșug la punte între generații (I)

“Codru-i frate cu românul”, spunea Mihai Eminescu, iar românul a avut mereu o relație aparte cu tot ce îi oferă natura. În cultura populară, lemnul a fost mereu mai mult decât combustibil de foc. Astfel, tradițiile, valorile și simbolurile naționale sunt deseori cioplite în stâlpi, biserici, lăzi de zestre și

Pe drumul lemnului,  în inima Maramureșului: de la meșteșug la punte între generații (I) Citește mai departe »

WWF-CEE și Fundația Coca-Cola anunță extinderea parteneriatului lor și continuă să colaboreze pentru a crește rezistența la schimbările climatice și starea de sănătate a bazinului hidrografic al Dunării

București, 19 martie 2024 – WWF Europa Centrală și de Est (WWF-CEE) și Fundația Coca-Cola își reînnoiesc pentru încă trei ani parteneriatul „Împreună pentru Dunăre” (Living Danube Partnership) pentru a contribui la creșterea rezistenței în fața schimbărilor climatice în ceea ce privește apa, de-a lungul bazinului Dunării. Fundația Coca-Cola sprijină

WWF-CEE și Fundația Coca-Cola anunță extinderea parteneriatului lor și continuă să colaboreze pentru a crește rezistența la schimbările climatice și starea de sănătate a bazinului hidrografic al Dunării Citește mai departe »

PNIESC consultari publice

Propunerile organizațiilor de mediu pentru revizuirea Planului Național Integrat Energie și Schimbări Climatice

Consultările publice pentru revizuirea Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) s-au încheiat pe 15 martie. Organizațiile de mediu au propus, printre altele, creșterea ponderii de energie regenerabilă la 41%, introducerea de ținte, politici și măsuri concrete pentru reducerea fenomenului de sărăcie energetică și revizuirea proiectelor pe bază de combustibili fosili.

Propunerile organizațiilor de mediu pentru revizuirea Planului Național Integrat Energie și Schimbări Climatice Citește mai departe »

O zonă umedă renaturată din Delta Dunării riscă să fie transformată din nou în teren agricol, împotriva dorinței comunității – comunicat de presă

* O hotărâre judecătorească recentă, în favoarea câtorva companii agricole, contrazice dorința localnicilor din Mahmudia de a păstra o zonă umedă în starea ei actuală.  * De Ziua Mondială a Zonelor Umede, WWF cere protejarea zonei renaturate și a celei inundate, precum și declararea lor ‘zone de reconstrucție ecologică de

O zonă umedă renaturată din Delta Dunării riscă să fie transformată din nou în teren agricol, împotriva dorinței comunității – comunicat de presă Citește mai departe »

Recomandările WWF-România privind Proiectul Programului „Rabla pentru sobe”

WWF-România a trimis o serie de recomandări Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în urma deschiderii procesului de consultare publică privind Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului „Rabla pentru sobe”.

Recomandările WWF-România privind Proiectul Programului „Rabla pentru sobe” Citește mai departe »

Importanța folosirii lemnului uscat pentru energie în gospodăria ta

În România, milioane de gospodării, la care se adaugă școli, spitale și primării, se încălzesc an de an cu lemn de foc și alte resturi vegetale. În acest articol, vom explora câteva recomandări practice privind uscarea corespunzătoare a lemnului și importanța acesteia pentru oameni și natură.

Importanța folosirii lemnului uscat pentru energie în gospodăria ta Citește mai departe »

PNIESC comunicat de presa

Subiecte arzătoare și controversate în Planul Integrat în Domeniul Energiei și schimbărilor Climatice (PNIESC)

Planului Integrat în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) nou revizuit, oferă obiective mai clare, dar lipsesc informații critice.

Subiecte arzătoare și controversate în Planul Integrat în Domeniul Energiei și schimbărilor Climatice (PNIESC) Citește mai departe »

WWF Romania energie eoliana offshore

Organizații de mediu: Ministerul Energiei, false consultări publice în legătură cu Planul României în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC)

Planului Integrat în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) nou revizuit, oferă obiective mai clare, dar lipsesc informații critice.

Organizații de mediu: Ministerul Energiei, false consultări publice în legătură cu Planul României în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) Citește mai departe »

Declarația WWF cu privire la raportul Forumului Economic Mondial “Global Risks Report 2024”

Schimbările climatice și pierderea naturii se numără printre cele mai grave riscuri cu care ne confruntăm – 2024 trebuie să fie anul în care guvernele și companiile reconstruiesc încrederea publicului și respectă angajamentele asumate. Raportul privind riscurile globale 2024, “Global Risks Report 2024”, al Forumului Economic Mondial (WEF) relevă că

Declarația WWF cu privire la raportul Forumului Economic Mondial “Global Risks Report 2024” Citește mai departe »

PNIESC energie si clima WWF retea electrica

Dezamăgire privind revizuirea Planului României în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice. Care sunt lacunele din PNIESC?

Planului Integrat în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) nou revizuit, oferă obiective mai clare, dar lipsesc informații critice.

Dezamăgire privind revizuirea Planului României în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice. Care sunt lacunele din PNIESC? Citește mai departe »

Scroll to Top