Blog

Blog-ul WWF Romania

PNIESC consultari publice

Propunerile organizațiilor de mediu pentru revizuirea Planului Național Integrat Energie și Schimbări Climatice

Consultările publice pentru revizuirea Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) s-au încheiat pe 15 martie. Organizațiile de mediu au propus, printre altele, creșterea ponderii de energie regenerabilă la 41%, introducerea de ținte, politici și măsuri concrete pentru reducerea fenomenului de sărăcie energetică și revizuirea proiectelor pe bază de combustibili fosili.

Propunerile organizațiilor de mediu pentru revizuirea Planului Național Integrat Energie și Schimbări Climatice Citește mai departe »

Recomandările WWF privind Ghidurile solicitantului pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile din Fondul pentru modernizare – Producție și Autoconsum

Recomandările WWF privind Ghidurile solicitantului pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile din Fondul pentru modernizare – Producție și Autoconsum

În urma publicării pe site-ul Ministerului Energiei, în data de 18 ianuarie 2024, a anunțului de consultare publică pentru Ghidul solicitantului privind Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile aferent apelului de proiecte pentru solicitanții din sectorul privat1 și pentru Ghidul solicitantului privind

Recomandările WWF privind Ghidurile solicitantului pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile din Fondul pentru modernizare – Producție și Autoconsum Citește mai departe »

Proiectul de reintroducere a zimbrilor în Carpații Meridionali intră într-o nouă fază!

WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură) continuă eforturile de reintroducere a zimbrilor în cadrul unui nou proiect LIFE Programme. Acesta va aduce o nouă strategie națională, un plan de acțiune pentru salvarea speciei și o serie de măsuri pentru ca populația de zimbri europeni și comunitățile locale să poată trăi în armonie.

Proiectul de reintroducere a zimbrilor în Carpații Meridionali intră într-o nouă fază! Citește mai departe »

Recomandările WWF-România privind Proiectul Programului „Rabla pentru sobe”

WWF-România a trimis o serie de recomandări Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în urma deschiderii procesului de consultare publică privind Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului „Rabla pentru sobe”.

Recomandările WWF-România privind Proiectul Programului „Rabla pentru sobe” Citește mai departe »

Importanța folosirii lemnului uscat pentru energie în gospodăria ta

În România, milioane de gospodării, la care se adaugă școli, spitale și primării, se încălzesc an de an cu lemn de foc și alte resturi vegetale. În acest articol, vom explora câteva recomandări practice privind uscarea corespunzătoare a lemnului și importanța acesteia pentru oameni și natură.

Importanța folosirii lemnului uscat pentru energie în gospodăria ta Citește mai departe »

PNIESC comunicat de presa

Subiecte arzătoare și controversate în Planul Integrat în Domeniul Energiei și schimbărilor Climatice (PNIESC)

Planului Integrat în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) nou revizuit, oferă obiective mai clare, dar lipsesc informații critice.

Subiecte arzătoare și controversate în Planul Integrat în Domeniul Energiei și schimbărilor Climatice (PNIESC) Citește mai departe »

Un Pas Semnificativ în Conservarea Biodiversității

Comunicat de presă Baia Mare, 22 ianuarie 2024 Un Pas Semnificativ în Conservarea Biodiversității: a fost aprobat Planul de Management pentru Situl de Importanță Comunitară ROSCI0285 Codrii Seculari de la Strâmbu Băiuț WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură), în parteneriat cu Direcția Silvică Maramureș și Primăria Comunei Băiuț, anunță că Planul

Un Pas Semnificativ în Conservarea Biodiversității Citește mai departe »

WWF Romania energie eoliana offshore

Organizații de mediu: Ministerul Energiei, false consultări publice în legătură cu Planul României în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC)

Planului Integrat în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) nou revizuit, oferă obiective mai clare, dar lipsesc informații critice.

Organizații de mediu: Ministerul Energiei, false consultări publice în legătură cu Planul României în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) Citește mai departe »

PNIESC energie si clima WWF retea electrica

Dezamăgire privind revizuirea Planului României în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice. Care sunt lacunele din PNIESC?

Planului Integrat în Domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC) nou revizuit, oferă obiective mai clare, dar lipsesc informații critice.

Dezamăgire privind revizuirea Planului României în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice. Care sunt lacunele din PNIESC? Citește mai departe »

Mina Gorj decarbonizare

44 de hectare de pădure din Gorj, defrișate pentru extinderea carierei de lignit Roșia

Pe 23 noiembrie, Guvernul României a adoptat o Hotărâre de Guvern (HG) care prevede distrugerea a aproape 44 de hectare de pădure pentru extinderea carierei de lignit Roșia, din Gorj. Aceasta este a doua astfel de HG din 2023, aducând suprafața de pădure defrișată la un total de 150 de hectare, numai anul acesta.

44 de hectare de pădure din Gorj, defrișate pentru extinderea carierei de lignit Roșia Citește mai departe »

10 comunități din Colinele Transilvaniei își decid singure viitorul

Timp de doi ani liderii comunitari din 10 localități din județele Brașov, Sibiu și Mureș au dobândit cunoștințe și experiență pentru a dezvolta o capacitate crescută de acțiune civică și pentru a derula inițiative locale. Implicarea și acțiunile lor pot influența în bine deciziile autorităților în ceea ce privește viitorul comunității lor și a destinației ecoturistice Colinele Transilvaniei.

10 comunități din Colinele Transilvaniei își decid singure viitorul Citește mai departe »

Scroll to Top