Draftul PNS s-a publicat. A început numărătoarea inversă

Draftul Planului Național Strategic (PNS), publicat săptămâna trecută de Ministerul Agriculturii, ignoră în continuare pădurile, deși de el depinde viitorul acestora pentru următorul deceniu. Pădurilor li s-au alocat fonduri europene de nici 160 de milioane de euro, adică de 10 ori mai puține decât ar avea nevoie dacă vrem să scăpăm de fenomene precum tăierile ilegale.

Read the English version of the article

Numărătoarea inversă a început. PNS este acum în dezbatere publică și mai avem la dispoziție 5 zile în care putem reacționa. Scrie-le politicienilor și convinge-i să finanțeze pădurile. Banii europeni există deja, dar clasa politică pare să își amintească de păduri doar în campaniile electorale.

Dacă PNS va fi aprobat în această formă, ne vom adresa Comisiei Europene pentru a-i atrage atenția că acesta nu răspunde recomandărilor înaintate de CE și nici nevoilor reale ale României de conservare a pădurilor.

Context:

WWF avertizează asupra acestui pericol de trei luni prin petiții, scrisori către Președintele Românieicătre Primul Ministru, prin cereri de audiență la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și prin organizarea unui maraton demonstrativ cu Andrei Roșu. Din păcate, am fost prea puțin ascultați.

Foto: WWF România/Mihai Constantineanu

Scroll to Top