popandai-daniel-mirlea-1920x1080

Fereastra către echipa de tineri cercetători din Măgura Zimbrilor

În această toamnă, am dat startul unui program pilot de lucru cu tineri practicieni în Măgura Zimbrilor ce se concentrează într-o perioadă scurtă de timp pe un singur subiect „arzător” și anume conflictul om-animal sălbatic.

Echipa pe care am format-o cercetează sau documentează tot felul de indicii ce provin din activitatea de monitorizare a zimbrilor care să fie „aluatul” pentru un workshop internațional multi-disciplinar unde vom încerca să prototipăm soluții practice care să reducă pagubele ce le-ar putea provoca zimbri localnicilor în timpul anotimpului rece. Workshopul cu pricina e pus la cale împreună cu prietenii noștri de la aterlierul Modulab și are loc în cadrul proiectului „Măgura Zimbrilor, laborator de inovație pentru natura sălbatică” despre care poți citi mai multe aici.

activitati-biologi-1920x1080
© Bogdan Comănescu

Poți urmări activitatea de zi cu zi a acestor tineri profesioniști, o mană de oameni cu o experiență diversă, de la biologi la fotografi, în misiunea de a strange informații pentru soluții alternative la provocări de când lumea și pământul – conviețuirea noastră cu animalele sălbatice. De vom reuși să conviețuim mai armonios, vom putea păstra cele mai valoroase zone sălbatice intacte.

Ești curios cum e viața de zi cu zi dintr-un locșor din lumea asta unde niște oameni încearcă să resălbăticească zimbri și visează la o lumea unde natura e motorul dezvoltării? Atunci blogul rangerilor din Măgura Zimbrilor e locul pe care îl cauți. Ne poți urmări și pe Facebook sau la „hashtag-ul”#BisonHillockLive.

Îti facem cunoștință cu Daniel, fereastra noastră către măguri și oamenii ei din această toamnă.

Eu sunt Daniel, am 26 de ani și locuiesc în București. Acum 6 luni am părăsit lumea corporatistă să devin fotograf pentru natură și pentru a-mi dedica viața să cunosc frumusețile ei. Îmi face o plăcere nemărginită să fac sau mai bine zis să creez fotografii. Mă gândesc la mine mult ca un creator decât un executant de fotografii, pentru că o fotografie nu e doar peisajul, animalul sau subiectul ei, ci și emoția, conexiunea cu natura dar și tehnică. Alerg după lucruri noi, pentru că acele momente de descoperire a noului activează curiozitatea și creativitatea mea și fac actul fotografic mult mai intens. Ce iese din mâna, mintea, sufletul meu prin intermediul unei lentile, apoi a unui ecran sau a unui print mă ajută să-mi satisfac nevoia de a arăta lumii că natura nu e doar un loc în care ne aflăm ci este moștenirea noastră a tuturor.

daniel-mirlea-1920x1080

Am multe motive din pricina cărora mă gândesc la WWF ca fiind locul în care îmi doresc să „cresc”: 1. Totate victoriile câștigate pentru natură din toată lumea, în care s-au implicat. 2. Oamenii ce lucrează acolo, pe care i-am cunoscut, au valori sănătoase, și pun mai presus de aproape orice binele sălbăticiunilor și a ecosistemelor unde lucrează. 3. WWF e o organizație care a demonstrat că putem schimba mersul lucrurilor. 5. E un loc în care pot învăța despre natura din toate colțurile lumii. 5. E un loc unde se află oameni pasionați de natură, ca mine 🙂 Am vrut să mă implic în programul WWF din Măgura Zimbrilor pentru că am convingerea că zimbri, o specie atât de emblematică trebuie să se întoarcă. Mă văd cercetând și căutând plante și specii pe care nu le-am mai întâlnnit. Vreau să mă implic în tot felul de acțiuni mici sau mari ce nu țin neaparat de misiunea stagiului meu de aici. Voi invăța multe și imi doresc să împărășesc aceste mici învățăminte. Cred că în fiecare clipă avem câte ceva de învățat de la natură. Imi doresc să înțeleg mai bine care sunt realitățile acolo unde se lucrează în mod direct la îndreptarea deteriorării naturii din jurul nostru să pot deveni un mesager mai bun. Vreau să învăț, să devin mai bun și vreau să ofer lumii întregi ce pot din acele experiențe.

Sper că o să urmăriți povestea măgurii, pe măsură ce o scriem împreună. În altă ordine de idei, ați auzit de Tara?

peisaj-montan-la-apus-daniel-mirlea-1920x1080
© Daniel Mîrlea

Mai jos poți citi dintre aventurile noastre de zilele astea:

Descoperind măgura zimbrilor

Descoperind măgura zimbrilor În județul din Caraș-Severin, e un loc numit Măgura Zimbrilor și va fi casa noastră pentru următoarele luni, luni în care vom explora habitatul zimbrilor, înțelegându-le…

peisaj-montan-amurg-daniel-mirlea-1920x1080
© Daniel Mîrlea

Ia-ti timp și fii una cu Natura

Ia-ți timp și fii una cu Natura Din timp ce toamna e aici și noi suntem într-un așa loc minunat, fiecare zi petrecută prin pădurile de pe lângă aceasta este o binecuvântare. Cu fiecare plimbare pe…

Instalarea camerelor pentru a observa comportamentul zimbrilor

În postul anterior, v-am povestit despre cat de mult ne inspiră și învață mersul prin pădurile din Munții Țarcu. Totuși, acel lucru este doar o mică parte din viața noastră de zi cu zi din Măgura…

Studiind dieta și comportamentul zimbrilor

Una dintre cele mai mari satisfacții pe care le avem zi de zi făcând parte din grupul de lucru de la Măgura Zimbrilor este dat de cantitatea de cunoștințe pe care o obținem în fiecare zi. Am învățat…

Scroll to Top