Strategia Nationala pentru Paduri 2030

Strategia Națională pentru Păduri are în sfârșit firul roșu

Am susținut demararea întregului proces și ne-am implicat activ în conturarea Strategiei Naționale pentru Păduri 2030 (SNP) care, după mai bine de 2 ani de dezbateri, a fost în sfârșit  aprobată la sfârșitul acestui an. Experții noștri au fost prezenți în aproape toate grupurile de lucru, susținând prioritățile WWF pentru gestionarea durabilă a pădurilor din România.

Pentru toate aceste priorități am formulat direcții strategice de acțiune și obiective de rezultat . Considerăm că s-a făcut un mare pas în direcția cea bună. România are acum firul roșu strategic în ceea ce privește reforma politicilor forestiere. Dar, pentru ca toate aceste principii să devină aplicabile, trebuie să fie transpuse în legislație printr-un nou pachet legislativ. România va trebui să înceapă chiar cu rescrierea Codului Silvic pentru care, potrivit PNRR, mai are la dispoziție doar 6 luni.

Vom monitoriza evoluția acestui proces extrem de important și vom atrage atenția opiniei publice de fiecare dată când au loc derapaje față de acest fir roșu. Vom contribui la elaborarea unor soluții tehnice care să urmărească respectarea elementelor strategice asumate.

Scroll to Top