Concertul de Plastic – live din Piața Sfatului, Brașov

Pădurea are propriul ei cântec. Este cântecul râurilor curate, al copacilor și al locatarilor săi, animalele. Doar plasticul îi strică armonia. Împreună, putem să o curățăm și să-i redăm cântecul.

De aceea săptămâna trecută am organizat un concert simfonic special, în care Filarmonica Brașov a cântat în Piața Sfatului din Brașov pentru pădurile României. În mod simbolic, pe măsură ce plasticul invada imaginile prezentate pe ecranul din spatele orchestrei (min 24), artiștii au început să cânte la instrumente din plastic, special create pentru WWF din PET-uri colectate din pădure. Sunetele neplăcute ce au invadat piața ne arată cât de mult distorsionează plasticul natura.

Kitul Zero Plastic

În acel moment, voluntarii WWF au început să împartă publicului kiturile Zero Plastic, ce conțin o pereche de mănuși și un sac Zero Plastic. Pe măsură ce sutele de oameni prezenți în piață acceptau kitul și își luau angajamentul să contribuie la curățarea naturii, plasticul dispărea de pe ecran și artiștii își luau, rând pe rând, instrumentele clasice. Muzica și natura și-au recăpătat astfel, în tandem, cântecul.    

Pentru a ne asigura că mesajul educațional este pe deplin înțeles, Hanny Bratu, directorul de marketing și fundraising la WWF România, a explicat (min 36) publicului larg în ce constă campania Zero Plastic.

Concertul de Plastic face parte din proiectul Patrula Zero Plastic, care își propune eliminarea plasticului din păduri și din natură. Proiectul este susținut de Primăria Municipiului Brașov și de Lidl.

Scroll to Top