Lafarge şi WWF semnează un parteneriat pentru conservarea naturii în România

Lafarge România a încheiat un parteneriat pe o perioadă de trei ani cu WWF Programul Dunăre-Carpaţi România, în baza căruia va susţine proiectele de conservare a naturii.

Grupul Lafarge este unul dintre partenerii de conservare ai WWF la nivel global. Astfel, acest parteneriat, parafat şi în România, reprezintă un angajament de continuare cu profesionalism de către Lafarge a programelor de reducere a poluării şi de conservare a naturii prin refacerea ariilor exploatate, beneficiind de expertiza specialiştilor WWF.

„Astăzi, mai mult ca oricând, o companie trebuie să acţioneze în spiritul responsabilităţii sociale faţă de comunitatea în care îşi desfăşoară activitatea, iar pentru Lafarge protecţia mediului reprezintă o preocupare principală. Obiectivul nostru este să asigurăm îmbunătăţirea continua a performanţei noastre de mediu. Prin parteneriatul cu organizaţia WWF – Programul Dunăre-Carpaţi România, în cadrul căruia vom derula în principal acţiuni de conservare şi reconstrucţie naturală a unor zone distruse, suntem hotărâţi să determinăm o schimbare de mentalitate privind importanţa mediului înconjurător pentru noi toţi”, declară Domnul Philippe Questiaux, Preşedinte Director General Lafarge Ciment (România) S.A.

Lafarge România participă activ şi în programul naţional de responsabilitate socială corporativă „Milioane de oameni, milioane de copaci”, patronat de autorităţile centrale de mediu, al cărui scop este încurajarea plantării de puieţi şi a altor plante în zone-arii indicate de comunităţile şi administraţiile locale. Cu această ocazie, conducerea Lafarge impreuna cu angajatii, reprezentantii WWF Programul Dunăre-Carpaţi România, reprezentanţi ai Romsilva, ai Primăriei din Hoghiz, precum şi reprezentanţi mass media şi elevii şcolii generale din localitate, participă voluntar la procesul de împădurire a unei suprafeţe de 1,5 ha din localitatea Bogata, comuna Hoghiz, judetul Brasov cu specii recomandate la plantare în acest sezon: sălcioară, salcam şi mojdrean, în total 10.000 de puieţi.

„Primul proiect pe care îl desfăşurăm împreună cu Lafarge în România – împădurirea din zona Bogata – a fost ales datorită impactului său pozitiv pentru comunitate, cât şi pentru a transmite încă o dată mesajul despre importanţa pădurilor de protecţie pentru fixarea pantelor, combaterea eroziunii şi evitarea formării torenţilor în cursul perioadelor cu inundaţii. WWF lucrează în România pentru promovarea unui management responsabil al pădurilor, care să ia în considerare nu numai funcţia de producţie a acestora, ci şi rolul lor pentru păstrarea biodiversităţii, pentru protecţia solului şi a surselor de apa şi pentru comunităţile umane.”, a afirmat Domnul Andreas Beckmann, Director Adjunct al WWF Programul Dunăre-Carpaţi, Viena – Austria, prezent la eveniment. 

După 5 ani de parteneriat, WWF Internaţional şi Lafarge au reînnoit în 2005 angajamentul pentru 3 ani. Temelor privind construcţiile durabile şi poluanţilor persistenţi le-au fost adăugate şi cele legate de schimbarea climatică şi biodiversitate, încurajându-se iniţiativele luate de organizaţiile naţionale ale WWF şi unităţile operaţionale Lafarge, mai ales prin participarea acestora din urmă la finanţarea proiectelor locale.

Astfel, avem drept scop comun utilizarea mai eficientă a energiei şi resurselor naturale, a generării de deşeuri, controlul emisiilor in aer şi apa, în timp ce căutăm moduri de a conserva patrimoniul natural moştenit, peisajul şi diversitatea biologică.

Scroll to Top