Ce facem
Proiectele noastre
Implică-te!
Misiunea noastră
Construim o lume în care oamenii trăiesc în armonie cu natura
În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, zimbri, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor.
Planeta noastră
Descoperă în detaliu planeta noastră și pericolele pe care le întâmpinăm împreună
Pentru a asigura restartarea economiei într-un mod care să asigure protecția și siguranța oamenilor, dar și perspective sustenabile pentru viitor, este necesară regândirea unor politici publice sectoriale și a finanțărilor aferente.
În contextul unei crize fără precedent privind pierderea naturii, avem responsabilitatea morală de a conserva diversitatea vieții pe pământ. Dar, conservarea naturii nu este numai o problemă de moralitate – este extrem de importantă pentru dezvoltarea umanității.
Noutăti
Fii la curent cu ultimele noutăti ale WWF România

Sprijin pentru comunități dependente de lemnul de foc
WWF – Fondul Mondial pentru Natură împreună cu Habitat for Humanity România lucrează alături de comunități locale pentru a studia și prezenta alternative concrete pentru dezvoltarea și utilizarea bioenergiei.

44 de hectare de pădure din Gorj, defrișate pentru extinderea carierei de lignit Roșia
Pe 23 noiembrie, Guvernul României a adoptat o Hotărâre de Guvern (HG) care prevede distrugerea a aproape 44 de hectare de pădure pentru extinderea carierei de lignit Roșia, din Gorj. Aceasta este a doua astfel de HG din 2023, aducând suprafața de pădure defrișată la un total de 150 de hectare, numai anul acesta.

Ultimii pași ai Codului Silvic se fac în spatele ușilor închise
Săptămâna aceasta am atras atenția Secretariatului General al Guvernului și ministerelor cu atribuții în avizarea actelor normative asupra faptului că principiile stabilite prin Strategia Națională pentru Păduri sunt, în mare parte, ignorate în proiectul noului Cod Silvic, publicat în consultare publică de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP). Citește