STL gaze cu efect de sera

Solicităm revizuirea Strategiei pe Termen Lung a României pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Investițiile prezentate în actuala Strategie pe Termen Lung (STL)  provocă îngrijorări semnificative din cauza impactului lor potențial asupra mediului, în special asupra corpurilor de apă, în mod deosebit în ceea ce privește capacitatea de generare a energiei hidroelectrice și nucleare.

Este îngrijorător faptul că Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) în documentul strategic nu a identificat și nu a analizat din timp potențialul impact cumulativ asupra mediului al tuturor proiectelor și investițiilor.

Această omisiune încalcă directive legale importante și ar fi trebuit să se stabilească în prealabil măsuri pentru a reduce consecințele negative.

Pentru a remedia această situație, WWF-România solicită reluarea procedurii de evaluare strategică de mediu (SEA), revizuirea deciziei de încadrare și efectuarea tuturor evaluărilor juridice necesare pentru dezbaterea publică ce a lipsit în trecut.

În plus, proiectul de Hotărâre de Guvern propusă nu ar trebui să fie adoptată până când procedura de evaluare SEA nu este complet finalizată în conformitate cu legislația românească și europeană.

Acest lucru va asigura că impactul negativ potențial ale proiectelor și investițiilor din cadrul STL este identificat și abordat prompt și eficient. Urmând acești pași, Guvernul poate lua decizii bine informate care să se alinieze directivelor legale și să protejeze mediul pentru generațiile viitoare.

STL gaze cu efect de sera - revizuire WWF Romania

Pentru mai multe informații contactați:

WWF-România

Bianca Ștefănuț,  Manager Comunicare Climă & Energie, [email protected]

Newsletter Green Spark BioBalance

Înscrie-te la newsletter-ul GREEN SPARK - Perspective despre biomasă și energie regenerabilă

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole

Green Tech & Film Festival

Conferința națională TRANZIȚIA ENERGETICĂ, între dependența de lemne de foc și soluții alternative | Green Tech & Film Festival 2024

WWF-România anunță organizarea conferinței naționale „TRANZIȚIA ENERGETICĂ, între dependența de lemne de foc și soluții alternative”, care va avea loc în data de 28 mai 2024, la București, în cadrul celei de-a șaptea ediții a Green Tech & Film Festival 2024, dedicat promovării conștientizării de mediu și dezvoltării durabile în România.

Citește mai multe
Scroll to Top