orieta_hulea

Orieta Hulea este noul Director Regional de Conservare la WWF

WWF-România anunță numirea Orietei Hulea în funcția de Director Regional de Conservare. Aceasta va coordona programele WWF de conservare a naturii din Europa Centrală și de Sud-Est, în special în România, Ungaria, Austria și Bulgaria, dar și în alte zone din ecoregiunea Dunăre-Carpați, considerate arii protejate de importanță globală.

Ecoregiunea Dunăre-Carpaţi, din care ţara noastră face parte, a fost inclusă de WWF printre cele mai importante 200 ecoregiuni din lume, având o biodiversitate remarcabilă. Orieta Hulea va avea responsabilitatea de a coordona inițiativele de conservare în această zonă, prin implementarea unor proiecte model, prin lobby și advocacy, parteneriate strategice, dar și prin inițiative publice puternice, după modelul campaniei Salvați pădurile virgine, derulată de WWF-România în anul 2011.

”Cred că această numire apare ca un pas firesc, având în vedere munca excelentă a Orietei, dar și coeziunea și performanța echipei de experți care se ocupă cu proiectele dedicate zonelor umede din România. Rezultatele lor vorbesc de la sine, iar numirea confirmă că România poate să aibă experți de top în orice domeniu, însă doar cu consecvență, coerență și răbdare. Faptul că un expert în conservare din România s-a impus într-o competiție foarte strânsă cu experți de pe toată planeta ne arată ca WWF- România a avut o strategie bună în ultimii 5 ani, investind în oameni, în proiecte, în viitor. Cred că întreaga regiune va avea de câștigat, având la cârma proiectelor de conservare un expert precum Orieta Hulea, despre care vom auzi de multe ori în următoarea perioadă”, a declarat Magor Csibi, director WWF-România.

Orieta Hulea deține un doctorat și un masterat în biologie. Și-a făcut debutul în domeniul cercetării, la Institutul de Cercetare- Dezvoltare Delta Dunării. În anul 2005 s-a alăturat organizației WWF Programul Dunăre- Carpați, în calitate de coordonator al proiectului Coridorul Verde al Dunării Inferioare – cea mai ambițioasă inițiativă de protejare și reconstrucție a zonelor umede din Europa. În 2008 a devenit coordonator regional al departamentului Freshwater (Ape dulci) din cadrul WWF Programul Dunăre-Carpați, formând o echipă puternică de experți în domeniu, din România, Bulgaria, Ucraina și Serbia.

Echipa condusă de Orieta Hulea și-a concentrat eforturile pe refacerea luncii Dunării Inferioare, considerată cel mai „viu” sector al Dunării, numit de Guvernele din România, Bulgaria, Ucraina și Moldova drept Coridorul Verde al Dunării Inferioare. Studiile realizate de WWF arată că, în timp ce 70% din lunca Dunării s-a pierdut, 25% are șansa de a fi refăcută, prin lucrări de reconstrucție ecologică. Beneficiile reconstrucției ecologice sunt nenumărate: reducerea riscului major de inundații în zonele locuite, creșterea resurselor naturale accesibile comunităților locale- pește, apă curată, posibilitatea de a practica turismul.

Pentru mai multe informaţii contactaţi WWF:

Ioana Beţieanu, Specialist media şi campanii, [email protected] , tel. 0730 098 716

Scroll to Top