spencer-imbrock-JAHdPHMoaEA-unsplash

Industria muzicală adoptă sectorul non-profit

Adoptă un ONG a lansat cea de-a treia etapă a proiectului, prin care invită artiştii din industria muzicală din România să adopte câte o organizaţie nonguveramentală. Cinci trupe româneşti şi-au ales un ONG în misiunea căruia cred şi pe care urmează să îl promoveze în concertele pe care le vor susţine. Trupa Sistem a ales să adopte filiala WWF din România.

Zoli Toth, ambasador Earth Hour în România, a adresat o invitaţie colegilor de breaslă de a deveni „părinţi adoptivi” ai unor ONG-uri:

Adoptă un ONG!

Sună ciudat? Cred. De ce sa adopţi un ONG? Ce trebuie să faci pentru asta? Să-l iei acasă, să-l îmbraci, să-i dai de mâncare? Ei bine nu, lucrurile sunt mult mai simple.

Dar mai întâi hai să definim ONG-ul. ONG este o organizaţie privată, care nu urmareşte nici puterea politică şi nici obţinerea de profit. El funcţionează în mare parte pe bază de voluntariat. Fiecare ONG are câte un obiectiv asumat care trebuie să fie de interes public sau să folosească interesului public. Le găseşti în toate domeniile: educatţe, cultură, sănătate, servicii sociale, apărarea drepturilor, participare publică, protectţa mediului sau dezvoltare economică şi socială.

Dacă eşti unul dintre artiştii români, sau pur şi simplu crezi că poţi să ajuţi un ONG datorită imaginii tale, încearcă să adopţi unul dintre ONG-urile participante la acest proiect, www.AdoptaUnOng.ro. Ce trebuie să faci? In primul rand, să crezi în forţele tale, să fii creativ, să încerci să schimbi, să povesteşti despre proiectul tău la concerte, party-uri, zile de nasşere sau chiar la o bere. Şi dupa toate aceste poveşti să te apuci de treabă. Probabil că de poveşti s-au săturat cei care aşteaptă să fie adoptati.

Impreună, cei care avem puterea şi libertatea de a vorbi în faţa mulţimilor trebuie să profităm de acest atu. Nu contează cât de mare e scena sau cine a plătit-o. Contează ca mesajul tău să ajungă fix acolo unde vrei tu. Ecologia a devenit o modă în România, hai să facem cumva ca la anul să se poarte ADOPŢIA. Adoptă un ONG!

Scroll to Top