emiliano-bar-OeAWU9VSHzo-unsplash

Braconier notoriu din Camerun – condamnat la trei ani de închisoare

 Yaoundé, Camerun – După un proces ce a durat un an de zile, Symphorien Sangha, un braconier binecunoscut din Camerun, Africa, a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru uciderea de elefanți, trafic cu fildeș și rănirea unui ofițer, conform anunțului făcut de tribunalul Boumba-et-Ngoko din sud-estul Camerunului. În plus, Sangha – poreclit chiar „braconierul faimos” de către localnici, va trebui să plătească o amendă de 33,500 de euro, iar dacă nu achită această sumă i se vor mai adăuga încă doi ani la sentință.

Originar din Republica Centrafricană, dar cetățean camerunez, Sangha este specializat în uciderea de elefanți pentru fildeș. El a mai fost, de asemenea, acuzat și de faptul că le-a servit drept ghid braconierilor sudanezi care în 2010 au traversat Republica Centrafricană și au masacrat elefanți. A fost arestat în octombrie 2012, în Yokadouma, oraș din partea de sud-est a Camerunului, nu departe de frontiera cu Republica Centrafricană, și a fost acuzat de uciderea de elefanți, trafic cu fildeș și împușcarea unui ranger în iunie 2010, căruia i-a provocat leziuni fizice grave și permanente.

Acum același tribunal trebuie să garanteze că fratele geamăn al lui Symphorien Sangha, Jean René Sangha, care se află în prezent în custodie și care și-a recunoscut vinovăția în ceea ce privește posesia de colți de fildeș, dar și a unei puști de vânătoare, va merge, de asemenea, la închisoare”, a declarat Alain Bernard Ononino, expert în aplicarea infracțiunilor împotriva faunei sălbatice la WWF Camerun.

Frații Sangha au fost activi începând din 2006 în Trinaţionala Sangha – o pădure de peste opt milioane de hectare aparţinând statelor africane Camerun, Republica Congo și Republica Centrafricană – o zonă excepțională prin biodiversitate, cu populații importante de mamifere mari, inclusiv gorile și elefanți de pădure.

În iulie 2012, acest zonă ce include o varietate peisagistică a fost declarată sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind prima oară când o zonă care se întinde pe trei țări a obținut această distincție.

Este o zonă unică, valoroasă pentru întreaga omenire, și cu toții avem responsabilitatea de a o proteja. Din date noastre, frații Sangha au ucis peste 100 de elefanți în pădurea aceasta, în ultimii ani „, a mai adăugat Ononino.

Scroll to Top