Misiunea noastră

Construim o lume în care oamenii trăiesc în armonie cu natura

În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, zimbri, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor.

Planeta noastră

Descoperă în detaliu planeta noastră și pericolele pe care le întâmpinăm împreună

Pentru a asigura restartarea economiei într-un mod care să asigure protecția și siguranța oamenilor, dar și perspective sustenabile pentru viitor, este necesară regândirea unor politici publice sectoriale și a finanțărilor aferente.

În contextul unei crize fără precedent privind pierderea naturii, avem responsabilitatea morală de a conserva diversitatea vieții pe pământ. Dar, conservarea naturii nu este numai o problemă de moralitate – este extrem de importantă pentru dezvoltarea umanității.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele noutăti ale WWF România

Analiză WWF: Plafonarea prețului la lemnul de foc va revigora haosul. Soluția: vouchere de compensare pentru populație

Legea prin care Guvernul vrea să protejeze populația defavorizată de prețurile mari pentru lemnul de foc este binevenită, mai ales în contextul sosirii iernii. Dar nu în forma actuală. Dacă statul decide să intervină în piață și să plafoneze prețul lemnului de foc la 500 lei/mc, efectele pozitive pe care

Citește mai multe
Butterflies and flies on a wild angelica

Un nou apel către programatorii și designerii care vor să susțină supraviețuirea albinelor

WWF-România, Code4Romania și Design Thinking Society prelungesc termenul de înscriere în competiția pentru dezvoltarea unei aplicații de mobil dedicată cauzei albinelor și polenizatorilor Reînnoim apelul către programatorii, developerii de aplicații și experții UX să se înscrie în competiția „Inovează pentru albine”. Prelungim termenul pentru înscrierea în competiție până pe 3

Concertul de Plastic

Cât de greu poate fi să organizezi un concert?

https://youtu.be/lD09sBjJzkQ Mai erau patru zile până la concert și lista de „to do” părea interminabilă. Teoretic aveam situația sub control, dar erau atâtea lucruri care puteau să meargă prost. Începând cu faptul că organizam pentru prima oară un eveniment de o asemenea amploare. Creasem deja așteptări: primul Concert de Plastic,