„Locuitorii Pădurii” au un mesaj către „Locuitorii Orașului”: vor zero plastic la scara lor

Holul de la intrare este plin. Ne uităm cu toții la cele câteva zeci de cutii pe care trebuie să le cărăm pe scări, două etaje, și să le încărcăm în mașini. Ne facem rapid planul: să începem cu zonele de picnic de la marginea pădurilor și să terminăm cu scările blocurilor.

Patrula Zero Plastic, prin care WWF și-a propus să scoată plasticul din natură, este din nou în acțiune. Câțiva voluntari entuziaști ne ajută să transmitem mesajul „Locatarilor Pădurii” către „Locatarii Orașului”: aceștia vor zero plastic la scara lor.

Vorbele vulpii, bufniței și veveriței, împreună cu PET-urile colectate din pădure, au ajuns la avizierele câtorva zeci de scări de bloc din cartierele Noua și Răcădău din Brașov, aflate la marginea pădurii. Panouri din lemn, cu mesaje similare, străjuiesc acum principalele intrări în traseele montane.

Oamenii trec pe lângă panouri, le citesc, aprobă și laudă tinerii care le montează. Sperăm ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulți locatari ai orașului. Alătură-te inițiativei WWF! Împreună putem să-i redăm naturii curățenia pe care o merită.

Scroll to Top