Ora Pământului 2021: o serie de evenimente online vor reuni încă o dată oamenii pentru a proteja natura

Sâmbătă, 27 martie, la ora locală 20:30, Earth Hour (Ora Pământului), cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie, va reuni încă o dată oamenii din întreaga lume care-și vor arăta angajamentul față de planetă.

După un an în care nevoia de natură a fost resimțită mai mult ca niciodată, Earth Hour 2021 aduce împreună oamenii pentru a proteja natura sălbatică, dar și natura din viața noastră de zi cu zi. Astfel, pe lângă gestul simbol de a stinge lumina timp de o oră, de la 20:30 la 21:30, pe 27 martie, WWF România invită iubitorii de natură la o serie de worksopuri gratuite, online.

Seria va debuta pe 24 martie cu un workshop despre fotografia de natură prin care Daniel Mîrlea, fotograf și vicepreședinte FORONA,  va ghida participanții să descopere frumusețile naturii din jurul casei, pentru fotografii mai bune. Pe 25 martie, Mia de la Schimb de plante va oferi iubitorilor de plante sfaturi pentru a îngriji natura din grădini și ghivece. Ziua de 26 martie este dedicată eticii slow-food și gusturilor locale – Daniela Graura, consultant în gastronomie, membru fondator al Fundației Comunitare Țara Făgărașului, va oferi sfaturi despre hrana sănătoasă, preparată prețuind resursele locale. Sâmbăta este dedicată rezilienței celor care lupta pentru natură. Ca să putem avea grijă de natură, trebuie să avem grijă de noi așa că înainte de Ora Pământului va fi o oră de Yin &Yang Yoga cu Suntuncopac – Andreea Ioniță, Instructor YOGA atestat de către Yoga Alliance. Worksopurile online durează câte o oră fiecare și sunt gratuite, în urma înscrierii prin formularul de pe ora-pamantului.ro.

În plus, oamenii își pot adăuga vocea pe platforma Vocea ta, pentru Planetă, pentru a solicita liderilor mondiali un acord prin care protejează și refac natura până în 2030 – prin protejarea a cel puțin 30 % din spațiile naturale și gestionarea durabilă a celorlalte, limitând în același timp încălzirea globală la 1,5 °C, Vocea noastra pentru planetă va fi auzită înainte de evenimentele-cheie în care liderii mondiali vor lua decizii critice cu privire la natură, schimbări climatice și dezvoltare, care vor stabili cursul viitorului nostru.

Scroll to Top