earth_space

Stinge lumina, aşa votezi pentru binele Planetei !

Anul acesta, Earth Hour a devenit cea dintâi campanie electorală globală din istorie. Pe 28 martie, oameni de peste tot din lume sunt invitaţi să voteze: stingem lumina şi alegem Pamântul sau lăsăm lumina aprinsă şi votăm pentru încălzirea globală. Prin campania Vote Earth (Votează pentru Pământ), WWF (World Wide Fund for Nature) speră să obţină un miliard de voturi care vor fi prezentate liderilor mondiali, la conferinţa Naţiunilor Unite de la Copenhaga.

Secretarul de Stat al ONU, dl. Ban Ki-moon, a declarat recent că Earth Hour va fi « cea mai mai demonstraţie publică a îngrijorării oamenilor faţă de schimbările climatice. Oamenii le vor cere, practic, liderilor mondiali, să încheie un acord pozitiv la Copenhaga. Un acord care să protejeze oamenii şi planeta de pericolul încălzirii globale. Avem nevoie de un acord ambiţios. De un acord corect şi eficient », a subliniat dl. Ban.

WWF consideră că schimbările climatice sunt cea mai mare ameninţare la adresa naturii şi a umanităţii în secolul al XXI-lea. 12 dintre cei mai călduroşi ani din 1856 încoace au fost înregistraţi în ultimii 15 ani. Datele analizate de Biroul Meteorologic al Marii Britanii şi de Unitatea pentru Cercetări Climatice a Universităţii East Anglia pentru Organizaţia Meteorologică Mondială arată că cei mai calzi 11 ani înregistraţi vreodată au fost, în ordine descrescătoare: 1998, 2005, 2003, 2002, 2004, 2006, 2001, 1997, 1995, 1999, 1990, 2000.

Participarea la Earth Hour este un mod simplu de a arăta că, împreună, putem transmite un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice, cu atât mai mult cu cât anul 2009 este unul crucial pentru politicile de climă. În luna decembrie a acestui an, liderii mondiali se vor reuni la Copenhaga pentru a stabili un acord global privind combaterea schimbărilor climatice. Earth Hour este o oportunitate pentru noi toţi de a ne uni forţele şi de a transmite un mesaj comun care să crească şansele adoptării unui acord puternic. Este, în acelaşi timp, un apel de a ne ridica şi de a prelua controlul asupra planetei noastre.

Earth Hour 2009 va fi cea mai mare manifestaţie globală şi, totodată, un vot pentru Planetă. Din Las Vegas până la Sydney, din Cape Town la Beijing, miloane de oameni din peste 2000 de oraşe s-au angajat deja să voteze pentru Pământ, participând la Earth Hour. Turnul Eiffel, Biblioteca din Alexandria şi Taipei 101, cea mai mare înaltă clădire din lume, sunt doar câteva dintre construcţiile emblematice care vor rămâne în întuneric timp de o oră.

În România, 7 oraşe (Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Tulcea, Botoşani, Braşov şi Cluj-Napoca) se pregătesc intens pentru seara de 28 martie, cand vor stinge luminile la cele mai importante clădiri şi vor organiza evenimente specifice.

Parteneri în campania Earth Hour România vor fi: ARCUB/Primăria Municipiului Bucureşti, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii, Astroclubul Bucureşti, Ogilvy&Mather România, Vodafone Romania, Intercontinental Bucureşti si Asociaţia Greenitiative.

Parteneri media : Europa FM, Jurnalul Naţional, Green Report, Hotnews, Euractiv.

Mai multe detalii despre campania Earth Hour puteţi citi pe site-ul www.earthhour.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top