ton_albastru_wwf

Sir David Attenborough va fi vocea serialului ‘Our Planet’

Documentarul va fi lansat la nivel global, pe 5 aprilie 2019
 
Renumitul naturalist Sir David Attenborough va fi vocea documentarului original Netflix, Our Planet (n.e. Planeta noastră), care va avea premiera pe Netflix, pe 5 aprilie 2019. Seria este creată în colaborare cu Silverback Films, din echipa căreia face parte și producăorul Alastair Fothergill, care a semnat documentarele Planet Earth și Blue Planet.
 
Cele opt părți ale documentarului Our Planet vor prezenta cele mai valoroase, dar, în același timp, fragile specii și habitate ale planetei. Peisajele uimitoare de pe Pământ a fost surprinse folosind tehnologia 4k.
 

Ambițiosul proiect a durat patru ani și a fost filmat în 50 de țări de pe toate continentele lumii. Cei peste 600 de membri ai echipei au adunat, în total, peste 3500 de zile de filmare. Seria se va concentra pe varietatea habitatelor din întreaga lume, de la sălbăticia din zona arctică îndepărtată și oceanele adânci, misterioase, până la peisajele Africii și jungla din America de Sud.
 
Parteneriatul cu WWF permite integrarea seriei într-un proiect global mai amplu, încurajând oamenii din întreaga lume să descopere de ce natura contează. Oferind o multitudine de resurse online și până la programe educaționale pentru școli, proiectul își propune să prezinte nu doar minunile planetei noastre, ci și ce trebuie să facem acum pentru a ne asigura că oamenii și natura pot prospera împreună.
 
Our Planet va purta spectatorii într-o călătorie spectaculoasă, de descoperire, care ilustrează frumusețea și fragilitatea lumii noastre naturale. În ziua de azi, suntem cea mai mare amenințare la adresa sănătății casei noastre. Dar mai avem timp să abordăm problemele pe care le-am creat, dacă acționăm acum. Pentru asta e nevoie ca lumea să înțeleagă cât e de important. Our Planet aduce la un loc câțiva dintre cei mai buni producători de film și conservaționiști din lume și sunt încântat să contribui și eu astfel încât această poveste importantă să ajungă la milioane de oameni din întreaga lume”, mărturisește Sir David Attenborough.
 
Our Planet este cel mai ambițios proiect al nostru până în prezent. Sperăm că va inspira și va încânta sute de milioane de oameni din întreaga lume, încât aceștia să înțeleagă planeta noastră și amenințările cu care se confruntă natura, acum mai mult ca niciodată. Echipa de filmare a mers în toate colțurile lumii pentru a surprinde momente uluitoare de istorie naturală și, folosind cele mai recente tehnologii de filmare, să aducă aceste momente nemaipomenite în casele oamenilor. Prin lansarea pe Netflix, simultan în întreaga lume, această serie va permite oamenilor să se conecteze și să înțeleagă responsabilitatea pe care o avem cu toții (n.e. față de natură)”, declară Alastair Fothergill, producător la Silverback Films.
 
Our Planet este o realizare fenomenală a lui Alastair Fothergill, a lui Keith Scholey și a tuturor celor de la Silverback Productions și o călătorie spectaculoasă prin care să descoperi lumea. Suntem încântați că Sir David Attenborough va fi vocea seriei și că Netflix, ca platformă globală, va aduce anul viitor această serie magică și extrem de importantă în fața unui public din peste 190 de țări din întreaga lume”, promite Lisa Nishimura, vicepreședinte al Netflix Original Documentaries.
 
Suntem prima generație care înțelege impactul activității umane asupra planetei noastre, dar și ultima care mai poate face ceva pentru a remedia asta. Suntem într-un moment unic în istoria noastră, când avem șansa de a pune lucrurile în ordine și de a ne croi un viitor mai bun. Our Planet va prezenta minunile lumii, chiar în acest moment critic, când avem nevoie de acțiuni globale pentru a proteja planeta”, spune Colin Butfield, directorul executiv al WWF UK și producătorul executiv al seriei Our Planet.

Urmăriți ultimele noutăți despre Our Planet pe:

Scroll to Top