eh_60_logo_jpeg_small_5

Poziţia organizaţiei WWF privind site-ul www.orapamantului.ro

În ultimele săptămâni au existat numeroase întrebări adresate organizaţiei noastre, fie de către reprezentanţi ai presei, fie de către partenerii campaniei Earth Hour, referitoare la site-ul www.orapamantului.ro. De aceea considerăm oportună clarificarea unor aspecte legate de acest site şi de informaţiile pe care acesta le oferă:

1. Site-ul www.orapamantului.ro nu aparţine organizaţiei WWF. Mai mult, site-ul nu este recunoscut internaţional de către WWF sau de către echipa Earth Hour din Australia. Informaţiile de pe acest site nu sunt elaborate de către WWF, de aceea WWF nu îşi asumă răspunderea pentru corectitudinea acestora.

Site-ul oficial al campaniei în România, prin care se monitorizează şi se comunică internaţional participarea la evenimentul global, este www.earth-hour.ro.

2. Conform site-ului www.orapamantului.ro, oraşele participante la campania Earth Hour sunt nevoite să contribuie financiar la organizarea evenimentului naţional. Conceptul Earth Hour elimină, din start, colectarea de fonduri de la oraşele partenere în campanie. Implicarea oraşelor se referă strict la acţiuni dedicate evenimentului.

WWF nu solicită contribuţii financiare oraşelor din România care sunt invitate să participe la Ora Pământului, în calitate de Oraş Oficial. Implicarea oraşelor din România în acest eveniment constă în: stingerea luminilor interioare şi exterioare ale sediilor de instituţii, stingerea iluminatului monumentelor, comunicarea mesajului în rândul cetăţenilor şi/sau organizarea de evenimente în seara de 27 martie 2010.

3. WWF (World Wide Fund for Nature) este organizaţia care a iniţiat, în 2007, mişcarea Earth Hour (Ora Pământului), pe care o coordonează şi în acest an în 107 ţări, printre care şi România.
Conceptul Earth Hour presupune implicarea mai multor categorii de public – autorităţi locale şi naţionale, companii, şcoli, universităţi, alte asociaţii sau organizaţii şi, bineînţeles, publicul larg.

Mai multe detalii despre campania globală puteţi citi pe www.earthhour.org.

Pentru informaţii despre campania din România accesaţi www.earth-hour.ro.

Scroll to Top