q_055

Implică-te! Fiecare sesizare contează

Rudolf Szabados are 95 de ani și locuiește în Deva. Acum 60 de ani a participat, împreună cu vecinii și ocolul silvic local, la împădurirea dealului „din spatele casei”, unde pământul este apos și aveau loc alunecări de teren. Săptămâna trecută arborii plantați de el au început să fie tăiați.
 
Nepotul lui ne-a contactat și apoi s-a implicat activ în procesul de oprire a tăierilor. A fost în audiență la prefect și a mers în zona exploatării forestiere împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic, ai Gărzii Forestiere și ai Prefecturii. A aflat că tăierile erau legale. Însă, în urma cercetărilor la fața locului, Garda Forestieră a decis că terenul este prea înclinat și că, în cazul în care tăierile ar continua, ar exista riscul creării unor viituri care să afecteze locuințele din vale.
 
Prin urmare, exploatarea forestieră a fost oprită până în 2021, când actualul plan de amenajament silvic expiră. Până atunci, zona de pădure respectivă a fost încadrată în grupa întâi de protecție, în care singurele intervenții legale sunt în interesul pădurii, nu al omului.
 
Nepotul lui Rudolf Szabados a oprit tăierile. Autoritățile locale au răspuns sesizărilor lui și au luat măsuri de protecție.

Scroll to Top