Timber by the side of the road, pine.

Conform unui studiu comandat de WWF, defrişarea pădurilor şi poluarea sunt principalele probleme de mediu resimţite de români

Defrişarea pădurilor şi poluarea sunt principalele probleme de mediu resimţite de români, se arată într-un studiu realizat pro bono de către compania Synovate pentru WWF (World Wide Fund for Nature) România.

Mai mult de jumătate dintre persoanele care intenţioneză să facă donaţii pentru cauze de mediu pe viitor consideră că protecţia pădurilor este o cauză importantă, pentru care ar dona bani, iar mai mult de o treime dintre acestea ar face donaţii pentru probleme precum ar fi managementul deşeurilor şi protecţia Dunării. Poluarea aerului şi a apei, poluarea industrială, lipsa parcurilor şi în general a spaţiilor verzi, precum şi ameninţările cu dispariţia a unor specii de animale, reprezintă de asemenea motive de îngrijorare în rândul românilor.

WWF consideră drept o prioritate protejarea şi conservarea pădurilor din România, cu atât mai mult cu cât ţara noastră găzduieşte 300,000 de hectare de păduri natural intacte. Unul dintre obiectivele principale ale proiectelor desfăşurate de WWF în România este conservarea acestor zone, prin promovarea şi implementarea unui management forestier durabil, care să aducă beneficii pe termen lung atât oamenilor, cât şi mediului înconjurător.

În acelaşi studiu se mai arată că aproape jumătate dintre persoanele intervievate nu au donat niciodată şi nici nu intenţionează să o facă pe viitor, aceştia motivând ca principal impediment lipsa banilor, dar şi a lipsei de încredere că banii ajung acolo unde trebuie.

Cercetarea mai relevă faptul că, în opinia românilor, problema încălzirii globale şi cea a schimbărilor climatice nu reprezintă o prioritate de mediu pentru România.

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate cunosc campania Earth Hour şi aproximativ un sfert au afirmat că familia lor a luat parte la evenimentul organizat anul trecut în România de către WWF.

Unul dintre cele mai importante evenimente organizate de WWF la nivel global pentru a atrage atenţia asupra acestor schimbări climatice, Earth Hour (Ora Pământului), va fi organizat şi în acest an pe data de 27 martie. Timp de o oră, începând cu 20:30, oameni din întreaga lume vor stinge luminile pentru a marca simbolic preocuparea din ce în ce mai acuta pentru găsirea unor soluţii la problema schimbărilor climatice.

Studiul Synovate este reprezentativ la nivel urban naţional şi a implicat 889 de respondenţi, bărbaţi şi femei, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 64 ani. Studiul a fost realizat în luna noiembrie 2009.

Scroll to Top