Educatie copii Magura Zimbrilor Armenis

Acces la educatie online pentru scolarii din Magura Zimbrilor, Armenis

Nouă laptopuri donate de organizația Rewilding Europe din Olanda, vor ajuta copii de la Școala Gimnazială Armeniș, să poată participa la lecții online. Au lucrat împreună Asociația Rangerilor din România, WWF România și un grup de voluntari IT (Unity Solutions, Luconsult și Tigros Mark Tech) care au instalat programele necesare pe laptopuri, inclusiv cele trei licențe de antivirus donate de Bit Defender. 

Ideea de donare a laptopurilor pentru copiii din zona Armeniș, zonă cunoscută pentru zimbrii aduși spre resălbăticire în munții Țarcu de către Rewilding Europe și WWF România, a pornit de la Florin Hălăștauan, coordonatorul rangerilor din proiectul LIFE Bison, membru în Consiliul de Coordonare al Asociației Rangerilor din România. ”Nu poți să rămâi insensibil când vezi cu ce probleme se confruntă mulți copii care trăiesc în partea aceasta de țară. Copiii merită și trebuie ajutați să-și continue educația.  Aici, unde lucrez eu, în zona Armeniș, munții Țarcu, unde sunt mai mult de 60 de zimbri liberi, vrem să crească copii educați și cu dragoste față de natură. Deocamdată atât s-a putut face, dar vom continua să-i ajutăm cum putem mai bine” spune Florin.

Mesajul de mulțumire din partea beneficiarilor este unul deosebit:
”Multe mulţumiri din partea copiilor, părinţilor şi a cadrelor didactice! Gestul frumos de astăzi a adus bucurie în sufletele copiilor, încredere în sufletele părinților şi speranţa că totul va fi bine în sufletele profesorilor! Cele 9 laptopuri au ajuns la copiii ŞCOLII GIMNAZIALE ARMENIŞ acum, în momentul în care aveau foarte mare nevoie de ele pentru a păstra legătura cu şcoala.

Încă o dată mulțumim frumos tuturor celor care s-au implicat pentru ca aceste laptopuri să lumineze inimi de copil!

Cu respect pentru ceea ce ați putut realiza, Director,  prof. Miculescu Iconia”

Copiii din vecinătatea zonelor de resălbăticire au participat la clubul școlar Tineri Activi pentru Natură și Zimbri realizat prin proiectul LIFE Bison (2017-2019) în care au învățat să aprecieze importanța naturii și competențe necesare dezvoltării personale precum: lucrul în echipă, gândire strategică, scriere de proiecte, prezentare și organizarea timpului în mod eficient.

Aflați mai multe despre cluburile școlare TANZ

• Vizitaţi zonele de reintroducere a zimbrului prin intermediul site-ului web al companiei Europene Safari sau WeWilder

• Urmăriţi acţiunea care are loc în teren pe pagina de Facebook a proiectului LIFE Bison

Scroll to Top