Bio Screen

Criterii de durabilitate pentru utilizarea biomasei ca energie regenerabilă în Europa Centrală și de Est

Prin BioScreen, WWF își propune:

• să realizeze o analiză a potențialului de producție și utilizare a biomasei în România;
  •  să inițieze dialogul public între părțile interesate, pentru a discuta riscurile utilizării sporite a biomasei din lemn;
  • să dezvolte și să promoveze criterii de durabilitate;
  • să stimuleze evaluarea planurilor naționale de climă și energie din România, Bulgaria și Ungaria, care ar trebui actualizate în conformitate cu cele mai recente date științifice privind utilizarea biomasei pentru producția de energie;
  • să dezvolte alternative pentru orașe-pilot dependente de utilizarea lemnului.

Persoane de contact în România

Manager de proiect: George Caracaș

Materiale publicate în cadrul proiectului

Publicații ce pot fi descărcate și consultate:

EUKI logo

Proiectul BioScreen se desfășoară în perioada septembrie 2020- august 2022 și este implementat de birourile WWF din România, Bulgaria și Ungaria, de Agenția pentru Energie Plovdiv și de Fundația pentru Cooperare Politică Regională în Energie și Infrastructură, Ungaria (Fundația REKK), cu sprijinul Ministerului Mediului din Germania, prin programul European Climate Initiative (EUKI).

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole despre păduri

Noul Cod Silvic, practicile silviculturale apropiate de natură aplicate în România și Pădurile Multiseculare – Old-Growth Forests (OGF)

EN Asistăm la dezbaterea parlamentară din Senat referitoare la Noul Cod Silvic. În mod regretabil, propunerile noastre nu au fost luate în considerare. În loc să vedem reformele administrative promise, observăm că bunele practici din silvicultura românească sunt subminate. Este un moment crucial să înțelegem că statutul de „inimă verde