Bio Screen

Criterii de durabilitate pentru utilizarea biomasei ca energie regenerabilă în Europa Centrală și de Est

Prin BioScreen, WWF își propune:

• să realizeze o analiză a potențialului de producție și utilizare a biomasei în România;
  •  să inițieze dialogul public între părțile interesate, pentru a discuta riscurile utilizării sporite a biomasei din lemn;
  • să dezvolte și să promoveze criterii de durabilitate;
  • să stimuleze evaluarea planurilor naționale de climă și energie din România, Bulgaria și Ungaria, care ar trebui actualizate în conformitate cu cele mai recente date științifice privind utilizarea biomasei pentru producția de energie;
  • să dezvolte alternative pentru orașe-pilot dependente de utilizarea lemnului.

Persoane de contact în România

Manager de proiect: George Caracaș

Materiale publicate în cadrul proiectului

Publicații de pot fi descărcate și consultate:

• Raport de țară, privind utilizarea biomasei (în limba engleză)
  • Raport de țară, privind utilizarea biomasei (în limba română – în curând)

calendar_2022_portrait_05

Raport de țară (RO)

EUKI logo

Proiectul BioScreen se desfășoară în perioada septembrie 2020- august 2022 și este implementat de birourile WWF din România, Bulgaria și Ungaria, de Agenția pentru Energie Plovdiv și de Fundația pentru Cooperare Politică Regională în Energie și Infrastructură, Ungaria (Fundația REKK), cu sprijinul Ministerului Mediului din Germania, prin programul European Climate Initiative (EUKI).

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole despre păduri

Primul hub destinat pădurilor virgine din România

WWF România lansează primul website dedicat pădurilor virgine din România, care funcționează ca un hub ce include știri despre procesul de identificare a acestora, o hartă interactivă, publicații digitale educative, date istorice și răspunsuri la cele mai presante întrebări din domeniu. România a inclus până acum peste 70.000 ha de