Prioritatile WWF

Natura ne arată în multe feluri un adevăr simplu: există putere în numere.

La WWF ne imaginăm o lume în care oamenii și natura prosperă, dar vom avea parte de acest lucru doar dacă lucrăm împreună.

Avem șase obiective globale

• Dorim să ne asigurăm că cele mai importante ecosisteme piscicole și oceanice din lume sunt productive; rezistente și îmbunătățesc mijloacele de trai și biodiversitatea;
  • Ecosistemele de apă dulce și regimul de curgere oferă apă oamenilor și naturii;
  • Speciile cheie și pe cale de dispariție sunt protejate și revin în sălbăticie;
  • Se realizează o schimbare globală către un viitor în care avem un consum de carbon scăzut și ne bazăm pe variante sustenabile;
  • Integritatea pădurilor noastre este asigurată, inclusiv beneficiile aduse pentru bunăstarea umană;
  • Sistemele de alimentație devin durabile, conservă natura și mențin siguranța alimentară.

... care se răsfrâng peste trei factori cheie ai problemelor de mediu

• Transformarea piețelor internaționale, astfel încât produsele și serviciile să fie realizate și consumate într-o manieră mai durabilă pentru a face față celor 2-3 miliarde de noi consumatori din clasa mijlocie în următorii 30 de ani;
  • Evitarea sistemelor financiare care favorizează rentabilitate doar pe termen scurt și înlocuirea lor cu cele care sprijină dezvoltarea incluzivă și protecția ariilor naturale;
  • Schimbarea sistemului inegal de guvernare globală, în care marea majoritate a persoanelor afectate de schimbările de mediu rămân fără voce și nu pot influența în bine schimbările necesare nouă tuturor.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole

foto_jiu2-scaled

Reclădim România promovând investitii din alte epoci, cu riscul unor penalități uriașe pentru un nou infringement