Raportul planeta vie 2020

8 miliarde de motive pentru a proteja natura

Natura este esențială pentru existența umană și o bună calitate a vieții, furnizând și întreținând aerul, apa potabilă și solurile de care depindem. De asemenea, reglează climatul, facilitează polenizarea, controlul dăunătorilor și reduce impactul dezastrelor naturale.

Dar mărimea medie a populatiei de...

LPR mamifere
Mamifere
LPR pasari
Păsări
LPR pesti
Pești
LPR 2020 amfibieni
Amfibieni
LPR reptile
Reptile
LPR 60%

„Este timpul să răspundem la mesajul de salvare pe care ni-l trimite natura. Nu doar pentru a asigura diversitatea uimitoare a vieții pe Pământ, pe care o iubim și față de care avem o datorie morală să coexistăm, ci și pentru că viitorul a circa 8 miliarde de oameni depinde de aceasta.

Un viitor mai bun începe cu deciziile pe care guvernele, companiile și oamenii din întreaga lume le iau astăzi. Liderii mondiali trebuie să ia măsuri urgente pentru a proteja și reface natura, și pentru a îi recunoaște rolul ca bază pentru o societate sănătoasă și o economie înfloritoare.

Este timpul ca lumea să convină asupra unui nou acord pentru natură și oameni. Aderând la un Legâmânt pentru Pământ, cu toții trebuie să-și ia angajamentul de a opri și inversa pierderea naturii până în 2030. Un angajament de a construi o societate neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon și care prețuiește natura. Aceasta este cea mai bună garanție, pe termen lung, pentru sănătatea umană și mijloacele de trai, precum și pentru a asigura un viitor sigur copiilor noștri”.

Marco Lambertini, Director General WWF International

WWF LPR 2020
Raportul Planeta Vie 2020 (integral - EN)
Voices WWF LPR 2020