Raportul planeta vie 2020

8 miliarde de motive pentru a proteja natura

Natura este esențială pentru existența umană și o bună calitate a vieții, furnizând și întreținând aerul, apa potabilă și solurile de care depindem. De asemenea, reglează climatul, facilitează polenizarea, controlul dăunătorilor și reduce impactul dezastrelor naturale.

Dar mărimea medie a populatiei de...

LPR mamifere
Mamifere
LPR pasari
Păsări
LPR pesti
Pești
LPR 2020 amfibieni
Amfibieni
LPR reptile
Reptile
LPR 60%

„Este timpul să răspundem la mesajul de salvare pe care ni-l trimite natura. Nu doar pentru a asigura diversitatea uimitoare a vieții pe Pământ, pe care o iubim și față de care avem o datorie morală să coexistăm, ci și pentru că viitorul a circa 8 miliarde de oameni depinde de aceasta.     

Un viitor mai bun începe cu deciziile pe care guvernele, companiile și oamenii din întreaga lume le iau astăzi. Liderii mondiali trebuie să ia măsuri urgente pentru a proteja și reface natura, și pentru a îi recunoaște rolul ca bază pentru o societate sănătoasă și o economie înfloritoare.

Este timpul ca lumea să convină asupra unui nou acord pentru natură și oameni. Aderând la un Legâmânt pentru Pământ, cu toții trebuie să-și ia angajamentul de a opri și inversa pierderea naturii până în 2030. Un angajament de a construi o societate neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon și care prețuiește natura. Aceasta este cea mai bună garanție, pe termen lung, pentru sănătatea umană și mijloacele de trai, precum și pentru a asigura un viitor sigur copiilor noștri”.

Marco Lambertini, Director General WWF International

WWF LPR 2020
Raportul Planeta Vie 2020 (integral - EN)
Voices WWF LPR 2020
Supliment: Voci pentru O Planetă Vie - EN
Supliment: Biodiversitate - EN
Supliment: Ape dulci - EN
Youth WWF LPR 2020
Supliment: Pentru elevi - EN
Summary WWF LPR 2020
Raportul Planeta Vie: Rezumat - EN

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole

imidacloprid

O nouă derogare a Ministerul Agriculturii pentru utilizarea pesticidelor neonicotinoide interzise în Uniunea Europeană pune în pericol siguranța polenizatorilor și cetățenilor

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) comunică emiterea unei noi derogări[1] de la interdicția utilizării insecticidelor din clasa neonicotinoidelor, valabilă în întreaga UE încă din anul 2018. Este vorba de substanța imidacloprid, nocivă albinelor. WWF-România își exprimă dezaprobarea pentru decizia lipsită de responsabilitate a Guvernului României care repetă decizii contrare

Citește mai multe
Scroll to Top