Raportul planeta vie 2020
8 miliarde de motive pentru a proteja natura
Natura este esențială pentru existența umană și o bună calitate a vieții, furnizând și întreținând aerul, apa potabilă și solurile de care depindem. De asemenea, reglează climatul, facilitează polenizarea, controlul dăunătorilor și reduce impactul dezastrelor naturale.
Dar mărimea medie a populatiei de...






„Este timpul să răspundem la mesajul de salvare pe care ni-l trimite natura. Nu doar pentru a asigura diversitatea uimitoare a vieții pe Pământ, pe care o iubim și față de care avem o datorie morală să coexistăm, ci și pentru că viitorul a circa 8 miliarde de oameni depinde de aceasta.
Un viitor mai bun începe cu deciziile pe care guvernele, companiile și oamenii din întreaga lume le iau astăzi. Liderii mondiali trebuie să ia măsuri urgente pentru a proteja și reface natura, și pentru a îi recunoaște rolul ca bază pentru o societate sănătoasă și o economie înfloritoare.
Este timpul ca lumea să convină asupra unui nou acord pentru natură și oameni. Aderând la un Legâmânt pentru Pământ, cu toții trebuie să-și ia angajamentul de a opri și inversa pierderea naturii până în 2030. Un angajament de a construi o societate neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon și care prețuiește natura. Aceasta este cea mai bună garanție, pe termen lung, pentru sănătatea umană și mijloacele de trai, precum și pentru a asigura un viitor sigur copiilor noștri”.
Marco Lambertini, Director General WWF International
Noutăti
Fii la curent cu ultimele articole

Ministerul Mediului a publicat o Strategie pe Termen Lung (2050) pentru Reducerea Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră cu multe carențe
Privind spre viitor, este clar că reducerea emisiilor de gaze cu efect deseră va fi esențială pentru atenuarea impactului schimbărilor climatice. Din păcate Ministerul Mediului a publicat o Strategie pe Termen Lung (2050) pentru Reducerea Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră cu multe carențe, supusă unei consultări publice pripite, elemente care pun în pericol nu doar tranziția către neutralitatea climatică, dar și natura care ne înconjoară.

The new Forestry Code risks being almost the same Forestry Code
RO The first draft of the project the new Forestry Code should be based on does not take into account the strategic directions that had recently been adopted by the National Forestry Strategy (SNP 30). The so necessary administrative reforms are missing, but a series of important slippages from the

Monitorizări WWF: Ilegalitățile din păduri continuă, Codul Silvic le ignoră
O treime dintre transporturile de lemn monitorizate sunt ilegale și aproximativ 26% dintre transporturile înscrise în SUMAL 2.0 sunt neconforme, arată două rapoarte realizate de WWF – Fondul Mondial pentru Natură. Cel dintâi este o monitorizare video făcută pentru al treilea an consecutiv și care, deși nu are relevanță statistică