Raportul planeta vie 2020
8 miliarde de motive pentru a proteja natura
Natura este esențială pentru existența umană și o bună calitate a vieții, furnizând și întreținând aerul, apa potabilă și solurile de care depindem. De asemenea, reglează climatul, facilitează polenizarea, controlul dăunătorilor și reduce impactul dezastrelor naturale.
Dar mărimea medie a populatiei de...






„Este timpul să răspundem la mesajul de salvare pe care ni-l trimite natura. Nu doar pentru a asigura diversitatea uimitoare a vieții pe Pământ, pe care o iubim și față de care avem o datorie morală să coexistăm, ci și pentru că viitorul a circa 8 miliarde de oameni depinde de aceasta.
Un viitor mai bun începe cu deciziile pe care guvernele, companiile și oamenii din întreaga lume le iau astăzi. Liderii mondiali trebuie să ia măsuri urgente pentru a proteja și reface natura, și pentru a îi recunoaște rolul ca bază pentru o societate sănătoasă și o economie înfloritoare.
Este timpul ca lumea să convină asupra unui nou acord pentru natură și oameni. Aderând la un Legâmânt pentru Pământ, cu toții trebuie să-și ia angajamentul de a opri și inversa pierderea naturii până în 2030. Un angajament de a construi o societate neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon și care prețuiește natura. Aceasta este cea mai bună garanție, pe termen lung, pentru sănătatea umană și mijloacele de trai, precum și pentru a asigura un viitor sigur copiilor noștri”.
Marco Lambertini, Director General WWF International
Noutăti
Fii la curent cu ultimele articole

Mai multe păduri virgine protejate
WWF a inclus săptămâna trecută încă 636 de hectare de păduri din județul Hunedoara în Catalogul Pădurilor Virgine și Cvasivirgine din România, singurul instrument care le asigură protecție strictă. Avem în lucru documentația pentru a include încă 5.000 de hectare de păduri din județele Suceava, Maramureș, Caraș-Severin, Iași și Prahova.

Hidrogenul – îl vrem la noi acasă? Fezabilitate, riscuri și impact asupra mediului
Criza energetică dă naștere unor dispoziții excepționale din legislația europeană în care sunt amendate în mod abuziv reguli generale privind conservarea naturii. WWF solicită respingerea clauzelor și amendarea evaluărilor impactului asupra mediului pentru modificări și extinderi ale proiectelor existente.

România emite din nou derogare pentru folosirea în agricultură de pesticide toxice, interzise în UE
Curtea de Justiție Europeană afirmă că aceste decizii sunt nelegale București, 25 ianuarie 2023. Ministerul Agriculturii a emis din nou o serie de autorizații „de urgență”[1] pentru a permite și anul acesta tratarea semințelor de porumb, floarea-soarelui și sfeclă de zahăr cu substanțe chimice extrem de toxice pentru albine, mediu