Campionii Climei

Devino un campion al climei și schimbă lumea în jurul tău!

WWF și Cartoon Network își unesc forțele pentru a îi ajuta pe copii să înțeleagă schimbările climatice și pentru a îi încuraja să acționeze pentru a proteja planeta. Campania Campionii Climei își propune să ofere informații despre modul în care putem consuma responsabil resursele naturale și să ajute copiii să facă față provocărilor cotidiene – fie că e vorba de hrană, reciclare, consumul de energie sau protejarea naturii.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani pot învăța despre schimbările climatice și impactul acțiunilor noastre zilnice, accesând microsite-ul campaniei. Tot aici, se pot alătura unei comunități de tineri din 18 țări care fac pași concreți pentru a avea grijă de planetă. Microsite-ul acționează ca hub central al campaniei și conține provocări zilnice, special concepute și testate de copii, pentru copii, precum și teste, jocuri și videoclipuri. Astfel, cei mici sunt inspirați și motivați să facă schimbări cu impact pozitiv asupra mediului acasă, la școală și în comunitățile lor locale. O hartă în timp real demonstrează modul în care Campionii Climei fac o diferență și oferă permanent informații și date despre nenumăratele moduri în care copiii se angajează în subiect din țară în țară.

„Schimbările climatice sunt o chestiune extrem de importantă pentru generația tânără, le consideră o problemă fundamentală pentru viața lor, dar poate fi greu să știi ce măsuri trebuie să iei pentru a face diferența. Suntem încântați să putem oferi publicului nostru instrumentele necesare pentru a se implica prin Campionii Climei, cea mai ambițioasă campanie Cartoon Network de activare a copiilor din EMEA. Vrem să îi împuternicim să acționeze și să le transmitem mesajul că oricine poate deveni campion al climei. Fiecare acțiune, oricât de mică, are un impact pozitiv.”

Vanessa Brookman, director pentru portofoliul de divertisment pentru copii, WarnerMedia EMEA.

„Copiii au o sete imensă de cunoaștere și sunt unii dintre cei mai pasionați avocați ai planetei noastre. La WWF, suntem inspirați continuu de tinerii noștri susținători și de entuziasmul lor de a afla despre lumea naturală și despre cum să o protejăm. În calitate de viitori gardieni ai planetei noastre, este important ca tinerii nu doar să aibă grijă de natură, ci și să înțeleagă problemele și soluțiile majore de mediu, motiv pentru care suntem încântați să facem echipă cu Cartoon Network în noua sa campanie de conștientizare a climei. Sperăm că va inspira mulți copii și familiile lor să devină Campionii Climei și să ia măsuri pozitive pentru unica noastră casă comună.”

Kate Norgrove, director executiv advocacy & campanii, WWF UK.

Campania Campionii Climei este dezvoltată Cartoon Network în parteneriat cu WWF, pentru a oferi copiilor o gamă variată de materiale simple și accesibile despre problemele din spatele știrilor legate de climă, în moduri pe care copiii le pot înțelege.

Ca parte a campaniei, Cartoon Network a colaborat, de asemenea, cu echipa Digital Video de la CNN pentru a produce o serie de articole video cu tineri din regiunea EMEA care contribuie la schimbare, pentru a inspira Campionii Climei și a-i motiva și pe ceilalți să se implice. Scenariile scurte pun în evidență unele dintre inițiativele în care tinerii fani ai Cartoon Network sunt deja implicați la nivel de bază și arată cum fac diferența.

Scroll to Top