swd_2014_05_13_151046

Pui de zimbru sălbatic din Munţii Tarcu, prins într-un lanţ de braconieri

Anul nou a început cu emoții pentru rangerii din Munții Țarcu, când au găsit ieri un pui de zimbru, prins într-un laț pus probabil de către un braconier în apropiere de localitatea Rusca. Puiul de zimbru este un exemplar sălbatic cu vârsta mai mică de un an, provenit din părinți care au fost eliberați de către echipa noastră în proiectul Life Bison.
 

Mobilizarea a fost exemplară și doar în câteva ore puiul a fost eliberat și s-a întors la mama lui care se afla în apropiere alături de alți cinci zimbri. Puiul a fost găsit de către rangerii WWF România Daniel Hurduzeu și Matei Adrian Miculescu aflați pe teren pentru monitorizare. Aceștia au anunțat poliția, garda de mediu și gestionarul fondului de vânătoare în jurul orei 14:00. Sub coordonarea jandarmilor, medicul veterinar Ciprian Hodor a tranchilizat puiul și apoi a putut fi eliberat, nu înainte de a i se preleva probe de sânge pentru a fi trimise către institutul Senckenberg Forschungsinstitut und Naturmuseum Frankfurt pentru analize ADN.
 

Intervenția a durat maxim patru ore de când au fost anunțate autoritățile și în jurul orei 18:30 puiul era treaz și s-a alăturat grupului de zimbri din apropiere. Rangerii noștri sunt și azi în zonă pentru a monitoriza starea puiului și a întregului grup.
 

Ca urmare a suspiciunii de braconaj, poliția a deschis dosar penal pentru investigarea cazului.

Scroll to Top