2019_10_29_wwf_1_3601_1

Ionut Sorin Banciu devine consilier pro bono pe probleme de mediu în cadrul Primăriei Brașovului

Ionuț Sorin Banciu este începând de azi, temporar, consilier pro bono pe probleme de mediu al primarului Brașovului.
 

„În calitate de consilier pro bono mă voi ghida după aceleași principii pe care le urmez și în cadrul ONG-ului din care fac parte: voi continua să lupt pentru rezolvarea problemelor de mediu, încât oamenii să trăiască în armonie cu natura. Îmi voi pune expertiza în folosul comunității, la nivel local, pentru a aduce problemele publice în dezbatere locală. Datele științifice și conceptele de conservare au valoare doar dacă sunt aplicate pentru a găsi soluții reale, la firul ierbii, soluții de care au nevoie comunitățile locale, dar și natura”, declară Banciu.

Ionuț Sorin Banciu a absolvit Universitatea Transilvania din Brașov și este în prezent Coordonator regional în cadrul World Wide Fund for Nature Central and Eastern Europe.

În perioada 2016-2017 a fost consilier al secretarului de stat Erika Stanciu în Guvernul Ciolos, care se ocupa de păduri în Ministerului Mediului, iar în perioada 2012-2017 a fost Technical Manager în cadrul Administrației Parcului Piatra Craiului. 

Banciu este al doilea consilier pe probleme de mediu al primarului Scripcaru, celălalt fiind Bogdan Micu, care este și consilier al ministrului Mediului. 

Scroll to Top