platforma Școli verzi

Advocacy, eco educație și susținere pentru școli sustenabile

Platforma Școli verzi propune soluții în fața nevoii de a transforma elevii din indiferenți, din spectatori pasivi la o piesă de teatru pe care nu o înțeleg, în potențiali cetățeni activi și informați, care fac legătura între viața lor zilnică și elementele mediului înconjurător, capabili să judece echilibrat situații complexe și să se implice direct în găsirea celor mai sustenabile soluții la probleme locale și globale de mediu precum pierderea biodiversității, schimbările climatice sau supraexploatarea resurselor naturale.

Prin proiectul Școli Verzi ne dorim să aducem în școli nu doar eco educație, ci și contactul direct cu natura, învățarea experiențială, implicarea elevilor în rezolvarea unor probleme de mediu, energia activităților nonformale.

Copii pajiste

Misiunea proiectului

Susținerea profesorilor interesați de educație pentru dezvoltare durabilă, educație de mediu și cetățenie activă prin crearea și susținerea pe termen lung a Platformei Școli verzi. Sistemul de susținere include un model de educație formală și nonformală cu abordare interdisciplinară realizat de profesori împreună cu reprezentanți ai organizațiilor partenere și ai autorităților școlare.

Ce urmărim?

Tineri natura
  • Creșterea nivelului de informare pe teme de mediu, în special a elevilor, profesorilor, părinților și autorităților școlare;
  • Transformarea elevilor din „eco-indiferenți” în persoane interesate de probleme de mediu și implicare în rezolvarea lor;
  • Dezvoltarea unei formule moderne de educație de mediu, realizată în colaborare cu profesori cu experiență, ușor diseminabilă la nivel național și susținută pe termen lung prin Platforma Școli verzi;
  • Dezvoltarea unei relații directe a elevilor cu natura;
  • Integrarea în viața de zi cu zi a unor filtre decizionale cu impact pozitiv asupra mediului și a unor schimbări durabile de comportament;
  • Dezvoltarea unui simţ al responsabilității individuale și comunitare în raport cu natura.

Pentru mai multe detalii vă invităm să vizitați site-ul proiectului www.scoliverzi.ro

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole

SaveGREEN coridoare ecologice Valea Mureșului