KIT-UL ZERO PLASTIC

kit zero plastic_locatii 

unde lași sacul tău cu plastic?


Poți să aduci sacul tău la unul dintre cele 5 țarcuri speciale pentru colectare selectivă

ale Patrulei Zero Plastic din Mahmudia, Mila 23, Sulina sau Sfântu Gheorghe.

harta colectare 

logo patrula
„Zero plastic în Delta Dunării” este un proiect ambițios pe care WWF România și-l asumă alături de Lidl România.
Noutatea acestui an vine cu o componentă de implicare activă a locuitorilor, turiștilor și autorităților din Delta Dunării în procesul de curățare și de semnalare a incidentelor de mediu (depozitări ilegale, lipsa sau defectarea infrastructurii etc.) Voluntarii Patrulei vor distribui peste 5000 de kituri la bordul navelor de pasageri ale Navrom dar și prin intermediul operatorilor de turism din Tulcea.
În 2020, Patrula Zero Plastic (powered by Lidl) a colectat peste o tonă de deșeuri din plastic și a parcurs peste 1000 km. Deșeurile adunate au fost depozitate în cele 5 țarcuri special amenajate la Mahmudia, Sulina, Sf. Gheorghe și Mila 23.
studiu_plastic_delta dunarii
Studenții masteranzi ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării au preluat ideea campaniei noastre „Patrula Zero Plastic” și au întocmit un studiu despre impactul plasticului în natură, din perspectiva turiștilor și a comunităților locale din Delta Dunării.
Este îmbucurător faptul că majoritatea celor intervievați (73,1%) au declarat că acționează imediat ce văd în apă gunoi care ar putea afecta fauna acvatică. Ca regulă de bază pe care turișii ar trebui să o respecte în excursiile lor, a câștigat kit-ul de bune maniere J saci de gunoi aduși de acasă și colectarea gunoiului.
Au fost intervievate 170 de persoane, majoritatea cu vârste între 18 și 45 de ani. Puteți citi studiul integral, aici: WWF -fără plastic în Delta Dunării.
patrula 2020

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole

Ariile protejate din Hunedoara, Gorj și Mureș – în pericol

WWF atrage atenția că proiectul de lege pentru retrasarea ariilor protejate, depus la Senatul României, ridică probleme majore pentru mediu. Parlamentarii PSD au depus un proiect de lege care propune retrasarea ariilor protejate, astfel încât trei proiecte hidrotehnice din situri Natura 2000 – pe Jiu și Răstolița – să poată

Citește mai multe
Scroll to Top