patrula zero plastic

Educația este pilonul de bază al programului Patrula Zero Plastic (prin care WWF-România și Lidl România și-au propus să elimine plasticul existent în natură).

Componenta de educație a programului s-a axat în primii ani ai Patrulei pe practică – voluntarii conștientizau direct efectele pe care le are plasticul, participând la acțiunile de ecologizare desfășurate pe Canalele Deltei Dunării.

Ulterior am inițiat Academia Ambasadorilor Zero Plastic, un proiect de educație cu mai multe componente, prin care oferim tinerilor din zonele Brașov și Tulcea atât informații teoretice cât și deprinderi practice legate de omniprezentul plastic.

  • Elevii din liceele brașovene și tulcene participă la workshopuri susținute de experții WWF-România
  • Liceenii din Tulcea selectați devin Ambasadori Zero Plastic și participă la tabăra Academia Ambasadorilor Zero Plastic, unde primesc informații despre plasticul din natură și caută împreună soluții pentru problemele pe care acesta le cauzează.
  • În 2023 am reluat un parteneriat de succes, cu Cercetașii României, prin care vom împărtăși informații despre plastic și într-una dintre taberele cercetășești.
  • Componenta practică nu lipsește din procesul de conștientizare și învățare. Tinerii voluntarii participă la „patrulări” – acțiuni de ecologizare desfășurate de-a lungul sezonului turistic, atât în Brașov cât și în Tulcea.
  • Folosim în procesul educativ și latura artistică pe care mulți dintre tineri și-o descoperă natural. Dacă în 2022 le-am propus Ambasadorilor să creeze scurte filme legate de experiența unică a patrulărilor, în 2023 ei vor realiza un produs digital colectiv, numit „Manualul Eco-Art”.
  • Componenta prin care Ambasadorii devin purtători ai mesajelor anti-plastic este deosebit de importantă pentru Patrula Zero Plastic. De fiecare dată când înmânează turiștilor sau localnicilor un „Kit Zero Plastic”, Ambasadorii devin multiplicatori ai mesajelor și, mai ales, responsabili și implicați total în cauza pe care o susțin.

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole

Patrula Zero Plastic

Final de campanie: „112 Zero Plastic” este acum activ la Brașov

Brașovul are șansa de a avea cele mai curate păduri din țară ca urmare a proiectului pilot „Patrula Zero Plastic”, pe care l-am implementat anul trecut. Pentru prima dată, oricine poate trimite rapid sesizări atunci când vede gunoaie în pădurile care aparțin celor 17 UAT-uri din Zona Metropolitană Brașov prin

Filmul Patrulei Zero Plastic în Brașov

https://youtu.be/mM9xB6uM_b8 Activitățile Patrulei Zero Plastic se apropie de sfârșit. A fost o vară plină. Vă prezentăm filmul tuturor acțiunilor de la Brașov și revenim cu rezultatele campaniei Zero Plastic.

Acțiune fulger a Patrulei Zero Plastic: ecologizare, educare, workshop

Acțiune în forță a Patrulei Zero Plastic. Au fost două zile intense în care am discutat cu autoritățile, am ecologizat și am vorbit cu elevii și liceenii brașoveni despre efectele negative ale plasticului în natură. Dimineața a început devreme. Trebuia să ajung la Primărie înaintea tuturor, să mă asigur că

Scroll to Top