AJUTĂ PLANETA
Micșorează-ti impactul asupra mediului

Redu emisiile de carbon
Iată câteva moduri simple, cu rezultate imediate, prin care îți poți reduce amprenta de carbon :
Masoară-ti impactul
Orice facem are impact asupra naturii. Alimentele pe care le consumăm, hainele pe care le cumpărăm, modul în care călătorim, totul.
Puse cap la cap, cererile făcute de fiecare dintre noi – amprenta ecologică a umanității – sunt mult prea mult pentru planeta noastră. Cu 50% mai mult, mai exact.
Un bun început pentru a-ți micșora impactul asupra planetei este ca în primul rând să înțelegi de unde provine acesta.
Calculează-ţi propria amprentă și află ce poți face pentru a o reduce.


Folosește-ti puterea de consumator
Poziția ta de consumator îți dă o putere imensă. Dacă refuzi alimentele și bunurile produse într-o manieră nesustenabilă și alegi, în schimb, alternativele prietenoase cu mediul, companiile vor reacționa și își vor schimba practicile.
Mai ales:
Redu, refoloșeste, reciclează
Acesta ar trebui să fie principiul tău de bază atunci când iei decizii în viața de zi cu zi – la serviciu, în vacanță, când ești la cumpărături și acasă.
Cu toții putem să:

Noutăti
Fii la curent cu ultimele articole ale WWF România

România nu are pregătit un cadru legislativ solid care să vizeze protecția mediului în cazul unor accidente majore la operațiunile petroliere din Marea Neagră
Stimați inițiatori ai modificării legii offshore: Ciucă Nicolae-Ionel – senator PNL, Ciolacu Ion-Marcel – deputat PSD, Kelemen Hunor – deputat UDMR, Pambuccian Varujan – deputat UAR (minoritãti), Popescu Virgil-Daniel – deputat PNL, Stimați reprezentanți ai Parlamentului României, Organizațiile Greenpeace România, Bankwatch România, 2Celsius, WWF România și Comunitatea Declic trag un

Sărbătorim inițiative civice din Colinele Transilvaniei și evoluția proiectului PACT2020
Cu ocazia Sărbătorii Rabarbărului din Saschiz echipa proiectului PACT2020: „Colinele Transilvaniei – Model de parteneriat activ pentru o dezvoltare durabila” a avut plăcerea de a interacționa cu fondatoarele Asociației Vecinătății din Saschiz, cu oamenii din comunitate care s-au prezentat dornici în a-și promova localitatea și membri din presă.

Anunţ de achiziţie în proiectul “Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional suprapuse prin revizuirea planului de management integrat”
Asociația WWF România, cu sediul in Bucuresti, B-dul Tudor Vladimirescu, Nr. 29, pentru biroul Reșița, Str. Furnalelor, Nr. 12, Jud. Caraș Severin – partener în implementarea proiectului ,,Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional