AJUTĂ PLANETA
Micșorează-ti impactul asupra mediului

Redu emisiile de carbon
Iată câteva moduri simple, cu rezultate imediate, prin care îți poți reduce amprenta de carbon :
Masoară-ti impactul
Orice facem are impact asupra naturii. Alimentele pe care le consumăm, hainele pe care le cumpărăm, modul în care călătorim, totul.
Puse cap la cap, cererile făcute de fiecare dintre noi – amprenta ecologică a umanității – sunt mult prea mult pentru planeta noastră. Cu 50% mai mult, mai exact.
Un bun început pentru a-ți micșora impactul asupra planetei este ca în primul rând să înțelegi de unde provine acesta.
Calculează-ţi propria amprentă și află ce poți face pentru a o reduce.


Folosește-ti puterea de consumator
Poziția ta de consumator îți dă o putere imensă. Dacă refuzi alimentele și bunurile produse într-o manieră nesustenabilă și alegi, în schimb, alternativele prietenoase cu mediul, companiile vor reacționa și își vor schimba practicile.
Mai ales:
Redu, refoloșeste, reciclează
Acesta ar trebui să fie principiul tău de bază atunci când iei decizii în viața de zi cu zi – la serviciu, în vacanță, când ești la cumpărături și acasă.
Cu toții putem să:

Noutăti
Fii la curent cu ultimele articole ale WWF România

Invitation to tender for GIS and modeling services
WWF-Romania is launching a call for proposals for GIS and modeling services within the ForestConnect project, part of the Interreg Danube Region Programme, co-funded by the European Union. The project aims to protect and preserve ecological corridors for large carnivores across the Carpathians, Balkans, and Dinarides. We invite qualified and

Comunicatul Federației Coaliția Natura 2000 România
Referitor la tragicul eveniment de pe Transfăgărășan, din data de 3 iulie 2025.

Propunerile WWF-România pentru colaborarea cu noua conducere prezidențială și guvernamentală
România se confruntă cu provocări economice, sociale și de mediu profunde, care necesită o abordare strategică integrată și fermă. Pentru a garanta competitivitatea economică și coeziunea socială pe termen lung, natura trebuie tratată nu doar ca o resursă, ci ca un pilon esențial al prosperității, sănătății publice și securității naționale.