AJUTĂ PLANETA

Micșorează-ti impactul asupra mediului

Earth Hour Armenis © Eduard Terschak

Redu emisiile de carbon

Fără îndoială, cel mai important lucru pe care îl putem face pentru planeta noastră este să reducem drastic emisiile de CO2.

Iată câteva moduri simple, cu rezultate imediate, prin care îți poți reduce amprenta de carbon :

Masoară-ti impactul

Primul pas este să-ți faci o idee despre propria amprentă.

Orice facem are impact asupra naturii. Alimentele pe care le consumăm, hainele pe care le cumpărăm, modul în care călătorim, totul.

Puse cap la cap, cererile făcute de fiecare dintre noi – amprenta ecologică a umanității – sunt mult prea mult pentru planeta noastră. Cu 50% mai mult, mai exact.

Un bun început pentru a-ți micșora impactul asupra planetei este ca în primul rând să înțelegi de unde provine acesta.

Calculează-ţi propria amprentă și află ce poți face pentru a o reduce.

transilvania biciclete WWF
© Cătălin Georgescu
Siropuri Banat Brunch ©Terschak Eduard /WWF-Romania
Siropuri delicioase Banat Brunch ©Terschak Eduard /WWF-Romania

Folosește-ti puterea de consumator

Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poți face pentru a avea un impact pozitiv zilnic este să fii un cumpărător informat și selectiv.

Poziția ta de consumator îți dă o putere imensă. Dacă refuzi alimentele și bunurile produse într-o manieră nesustenabilă și alegi, în schimb, alternativele prietenoase cu mediul, companiile vor reacționa și își vor schimba practicile.

Mai ales:

Redu, refoloșeste, reciclează

Acesta ar trebui să fie principiul tău de bază atunci când iei decizii în viața de zi cu zi – la serviciu, în vacanță, când ești la cumpărături și acasă.

Cu toții putem să:

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole ale WWF România

Recomandările WWF privind Ghidurile solicitantului pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile din Fondul pentru modernizare – Producție și Autoconsum

În urma publicării pe site-ul Ministerului Energiei, în data de 18 ianuarie 2024, a anunțului de consultare publică pentru Ghidul solicitantului privind Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile aferent apelului de proiecte pentru solicitanții din sectorul privat1 și pentru Ghidul solicitantului privind

Citește mai multe

Protejarea naturii în județul Maramureș – o inițiativă de participare activă pentru bunăstarea comunităților locale

Locuitorii Maramureșului pot de acum să-și exprime activ opinia în legătură cu deciziile care îi afectează direct prin intermediul aplicației mobile eFeedback și a platformei www.natura2000mm.ro, dezvoltate de WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură), ce arată în timp real inițiativele legislative care urmează să fie implementate în siturile Natura 2000, și

Citește mai multe