STL gaze cu efect de sera

Solicităm revizuirea Strategiei pe Termen Lung a României pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Investițiile prezentate în actuala Strategie pe Termen Lung (STL)  provocă îngrijorări semnificative din cauza impactului lor potențial asupra mediului, în special asupra corpurilor de apă, în mod deosebit în ceea ce privește capacitatea de generare a energiei hidroelectrice și nucleare.

Este îngrijorător faptul că Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) în documentul strategic nu a identificat și nu a analizat din timp potențialul impact cumulativ asupra mediului al tuturor proiectelor și investițiilor.

Această omisiune încalcă directive legale importante și ar fi trebuit să se stabilească în prealabil măsuri pentru a reduce consecințele negative.

Pentru a remedia această situație, WWF-România solicită reluarea procedurii de evaluare strategică de mediu (SEA), revizuirea deciziei de încadrare și efectuarea tuturor evaluărilor juridice necesare pentru dezbaterea publică ce a lipsit în trecut.

În plus, proiectul de Hotărâre de Guvern propusă nu ar trebui să fie adoptată până când procedura de evaluare SEA nu este complet finalizată în conformitate cu legislația românească și europeană.

Acest lucru va asigura că impactul negativ potențial ale proiectelor și investițiilor din cadrul STL este identificat și abordat prompt și eficient. Urmând acești pași, Guvernul poate lua decizii bine informate care să se alinieze directivelor legale și să protejeze mediul pentru generațiile viitoare.

STL gaze cu efect de sera - revizuire WWF Romania

Pentru mai multe informații contactați:

WWF-România

Bianca Ștefănuț,  Manager Comunicare Climă & Energie, [email protected]

Newsletter Green Spark BioBalance

Înscrie-te la newsletter-ul GREEN SPARK - Perspective despre biomasă și energie regenerabilă

Noutăti

Fii la curent cu ultimele articole

Scrisoare deschisă – Opriți secarea Deltei de la Mahmudia și Beștepe

Către:Guvernul RomânieiMinisterul Mediului, Apelor și Pădurilor În atenția:Domnului Prim-ministru, Marcel CiolacuDomnului Ministru, Mircea Fechet Spre știința:Consiliul Județean Tulcea, Domnului Președinte, Horia TeodorescuAdministrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, Domnului Guvernator Bogdan BuletePrimăria Mahmudia, Domnului Primar Ion Șerpescu Referitor la:Solicitare de a acționa pentru oprirea secării deltei de la Mahmudia și Beștepe Stimate

Citește mai multe

Anunţ de achiziţie în proiectul “Îmbunătăţirea stării de conservare a speciilor şi habitatelor de interes conservativ din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi ariile naturale de interes comunitar şi naţional suprapuse prin revizuirea planului de management integrat” reluat

Nr. înreg. 16 PDD/320811 din 09.01.2025 ANUNȚ achiziția de Servicii de consultanță privind procedura SEA de avizare a planului de management Asociația WWF ROMÂNIA, cu sediul în București, B-dul Tudor Vladimirescu, Nr. 29, pentru biroul Reșița, Strada Furnalelor, Nr. 12, Județ Caraș Severin, partener în cadrul proiectului: „Îmbunătățirea stării de

Citește mai multe

Priorități strategice pentru gestionarea pădurilor în 2025

Anul 2024 a marcat progrese semnificative în lupta pentru protejarea și conservarea durabilă a pădurilor, stabilind un precedent important. Privim cu optimism către 2025, un an care promite să aducă reforme fundamentale în silvicultură, implementate într-un ritm mai alert și cu impact pe termen lung. Iată care sunt prioritățile strategice

Citește mai multe
Scroll to Top